Rutinska intervencija

Šime Vrsaljko se podvrgnuo lakšoj operaciji koljena, Atletico nije objavio termin povratka u skupne treninge

Hina

Šime Vrsaljko/Foto PIXSELL

Šime Vrsaljko/Foto PIXSELL

Vrsaljko je zbog problema s lijevim koljenom posljednji nastup za Hrvatsku imao u studenome 2018. godine kada je morao napustiti travnjak u Londonu tijekom utakmice s Engleskom



MADRID Hrvatski branič Šime Vrsaljko (28) obavio je u petak u Madridu lakši operacijski zahvat na lijevom koljenu, zbog čije ozljede nije igrao gotovo cijelu 2019. godinu, izvijestio je njegov klub Atlético Madrid.


“Podvrgnuo se artroskopskoj resekciji (odstranjivanju) ožiljaka na lijevom koljenu. Odmah će početi s fazom oporavka uz fizioterapeutski tretman”, priopćio je klub.


U Atléticu objašnjavaju kako je riječ o rutinskoj intervenciji koja je dio oporavka tog koljena, no odbili su dati procjenu kada bi se mogao priključiti suigračima na grupnom treningu.




Vrsaljko je zbog problema s lijevim koljenom posljednji nastup za Hrvatsku imao u studenome 2018. godine kada je morao napustiti travnjak u Londonu tijekom utakmice s Engleskom. U veljači 2019. operirao je koljeno u Belgiji, a početkom ove godine priključio se Atléticu za kojeg je upisao posljednji nastup 11. ožujka protiv Liverpoola u Ligi prvaka.


U Madridu je 21. svibnja obavio također lakši operacijski zahtvat kojim mu je odstranjen dio materijala nastalog operacijom u Belgiji. Premda je taj zahvat također trebao biti rutinski, oporavak se zakomplicirao pa Vrsljako u lipnju i srpnju nije trenirao s momčadi, a u kolovozu je bio zaražen koronavirusom, pa je Atlético završio sezonu bez njega.