Branič reprezentacije

Šime Vrsaljko: “Hajduku želim sve najbolje, ali ne znam hoću li se vraćati kući u budućnosti”

Portal Novilist.hr

Šime Vrsaljko/Foto PIXSELL

Šime Vrsaljko/Foto PIXSELL

Iskreno ne mogu odgovoriti hoću li se vraćati kući u daljnjoj budućnosti, ne znam odgovor na to pitanje. Uz dužno poštovanje prema svim navijačima i klubu, što se Hajduka tiče, želim mu sve najbolje u nadolazećim sezonama - odgovorio je Vrsaljko na pitanje o povratku u HNL



ROVINJ Šime Vrsaljko se uz Dejana Lovrena pojavio na konferenciji za medije tri dana uoči drugoga susreta Hrvatske na EURO-u, onog protiv Češke.


– Jako sam sretan da opet mogu biti u hrvatskom dresu na ovako velikom natjecanju i dati sve od sebe. Naravno da sam nakon tako velike pauze i turbulentnog perioda s profesionalne strane i ja znatiželjan kako ću izgledati. Od sebe očekujem puno, ali tu sam da se stavim u službu kolektiva i da dam cijelog sebe reprezentaciji – rekao je Vrsaljko, desni bek reprezentacije.


Kakva je atmosfera u reprezentaciji?




– Atmosfera je sjajna, dajemo maksimum na utakmicama i treninzima i nadam se da ćemo upisati tri boda već u sljedećoj utakmici. Detaljno ćemo analizirati Češku narednih dana. Mislim da su sjajna reprezentacija, mislim da je Schick sjajan igrač. Ipak, uz dužno poštovanje prema Češkoj, ako budemo na svom nivou, rezultat neće izostati.”


Nose li vas mladi igrači?


– Kako mislite, da nas nose po hotelu? Ha, ha, šalim se. Naravno da su mladi igrači jedna svježa krv i energija koja nam može puno donijeti na terenu i izvan njega. Svi su profesionalci i na terenu i izvan njega. Svi smo sretni da je budućnost hrvatske reprezentacije tu s nama, oni će jednog dana biti nosioci, a pojedinci već i danas sudjeluju.


Problemi u obrani?


– Vidim odlično hrvatsku obranu, branimo se svi zajedno. Obrana počinje od prvog igrača na terenu, a to je napadač, pa do zadnjeg, što je golman. Mislim da ne treba nikog pojedinačno izvlačiti, mi smo kolektiv i kolektivno igramo dobro ili loše. Sve gledamo kroz kolektiv. Ima situacija i stvari na kojima treba raditi, ali svaki dan naporno radimo i trudimo se da što bolje izgledamo u sljedećim susretima.


Smanjena agresija u momčadi izostankom Mandžukića?


– Utakmica sama tempira koliko je u danom trenutku potrebno vršiti pritisak. Slažem se s vama da će Česi zahtijevati veći nivo pritiska i veću želju za golom i rezultatom, koji nam je neophodan za pravu atmosferu. Rezultat puno toga donosi. Mandžukića nema, ali ostali su zasluženo tu, marljivo rade i trude se, mi dajemo maksimum i na treningu i na utakmicama.


Odlazak u Hajduk?


– Iskreno ne mogu odgovoriti hoću li se vraćati kući u daljnjoj budućnosti, ne znam odgovor na to pitanje. Uz dužno poštovanje prema svim navijačima i klubu,Hajduku želim mu sve najbolje u nadolazećim sezonama na terenu i izvan njega. Klub radi odličan posao, navijači su fenomenalni, ide se uzlaznom putanjom. Što se tiče moje karijere, ne mogu javno reći koji su mi planovi.