Monza napreduje

Silvio Berlusconi se vraća na veliku nogometnu scenu: “Nakon plasmana u Serie B cilj je ogled s Milanom!”

Portal Novi list

Silvio Berlusconi/Foto REUTERS

Silvio Berlusconi/Foto REUTERS

S igračima i trenerom radim ono što sam uvijek radio u Milanu - rekao je nekadašnji vlasnik Milana i predsjednik talijanske Vlade



MONZA Talijanski klub Monza, čiji je vlasnik od 2018. godine Silvio Berlusconi, i je službeno promoviran u Serie B. Monza je promociju stekla odlukom tamošnjeg Saveza, koji je odlučio da nastavka natjecanja u Trećoj ligi (Serie C) neće biti, a klub iz sjeverne Italije u trenutku prekida bio je vodeći.


Berlusconi, bivši predsjednik talijanske vlade i predsjednik AC Milana, naglasio je da to nije kraj.


“Monza će izgraditi tim koji će doći do vrha Serie B i ući među elitu. Idući cilj je ogled protiv Milana”, rekao je između ostaloga Berlusconi u intervjuu lokalnom listu “Il Cittadino di Monza e della Brianza”, nastavivši:




“Nikad nisam imao dvojbi. S igračima i trenerom radim ono što sam uvijek radio u Milanu, razgovaram s njima, ohrabrujem ih, motiviram. Ukratko, zauvijek sam zadržao svoje dobre navike”, objasnio je Berlusconi kako rukovodi klubom koji je osnovan 1912., ali nikad nije igrao u elitnoj Serie A.


Monza je u pokrajini Lombardiji i nalazi se na manje od deset kilometara od Arcorea, mjesta u kojem Berlusconi živi već nekoliko godina.