AC Milan

Silvio Berlusconi progovorio o svojem bivšem klubu: “Igrači su me gledali kao brata. Mene je teško zamijeniti”

Hina

Silvio Berlusconi/Foto REUTERS

Silvio Berlusconi/Foto REUTERS

Kvalitetni igrači, sposoban trener i predsjednik kluba koji im je potpora ključni su za uspjeh. Ja sam o svakom igraču sve znao i oni su na mene gledali kao na starijeg brata - kaže BerlusconiRIM Silvio Berlusconi (83), čija je Monza ušla u Drugu talijansku ligu, izjavio je da jednako voli svoj novi klub kao i AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu.


“Kad bi došlo do susreta Monze i Milana vjerojatno bih na stadion došao bez klupskog šala, jer i danas moje srce kuca 50 posto za Milan i 50 posto za Monzu”, izjavio je Berlusconi za televizijska mrežu TeleLombardia.


Berlusconi je postao vlasnik Monze 2018. godine, a klub je ovog tjedna službeno promoviran u Drugu talijansku ligu, jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u Trećoj ligi, koje je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća.
Berlusconi ističe da sa Monzom želi ući u elitu, odnosno u Serie A, ali je svjestan da bi to bilo teško ostvarivo već iduće sezone: “Bilo bi fenomenalno da odmah izborimo ulazak u Serie A, ali treba biti realan. Trebat ćemo dovesti četiri ili pet pojačanja i želimo odraditi dobru sezonu u Drugoj ligi, a ako se ostvari više od toga, još bolje”.


U intervjuu Berlusconi se osvrnuo i na AC Milan, čiji je vlasnik bio 31 godinu (1986-2017), a u tom razdoblju klub je bio pet puta prvak Europe te osam puta najbolji u Italiji, a posljednji naslov državnog prvaka osvojio je u sezoni 2010–2011.


Nakon toga godinu dana Milan je bio u vlasništvu kineskog poduzetnika Li Yonghonga, a od 2018. njime upravlja američka investicijska tvrtka “Elliott Management Corporation”.


“Kvalitetni igrači, sposoban trener i predsjednik kluba koji im je potpora ključni su za uspjeh. Ja sam o svakom igraču sve znao i oni su na mene gledali kao na starijeg brata. Mene je teško zamijeniti”, zaključio je Berlusconi.