SuperSport HNL

Šibenik i Istra 1961 odigrali bez golova, momčad sa Šubićevca propustila pobjedom skočiti na drugo mjesto

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

U 37. minuti je Luka Marin poslao loptu u mrežu, ali je pogodak gostiju opravdano poništen zbog zaleđa



ŠIBENIK Prva utakmica petog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige odigrana je na Šubićevcu, gdje su domaći Šibenik i pulska Istra 1961 ostali bez pogodaka.


Navijači na Šubićevcu nisu imali previše razloga za uzbuđenje u prvih 45 minuta, u kojima su gosti češće imali loptu u nogama, ali s njom nisu puno toga napravili. Istina, u 37. minuti je Luka Marin poslao loptu u mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa.


Šibenčani su prijetili na početku i na kraju prvog dijela, ali Ćurić je bio neprecizan u 6. minuti, dok je u 39. Bernardo Matić snažno opalio sa 20-ak metara, ali je lopta prohujala pokraj vratnice.




U drugom poluvremenu prvu je priliku imala Istra. Iz kuta je ubacio Marin, Lovre Rogić je pokušao šakom izbiti loptu, ali je to nespretno izveo, pogodio loptom Petkovićevu glavu, od koje se odbila i otišla preko grede.


Obje su momčadi bile aktivnije u drugom dijelu i pokušale doći do pobjede, no i Šibenčanim i Puljanima je u završnici nedostajalo preciznosti. Istrin Alžirac Bakrar dvaput je hvatao Lovru Rogića u raskoraku svojim udarcima, ali je oba puta lopta prošla tik uz vratnicu.


Šibenčani su treći put ove sezone odigrali utakmicu bez golova i tako prekinuli niz od pet pobjeda koji su imali u dvobojima s Istrom 1961, a protezao se do pretprošle sezone. Puljani su prvi put u ovoj sezoni odigrali neodlučeno.


U subotu su na rasporedu dvije utakmice: od 18.30 sati Gorica je domaćin Lokomotivi, a od 21.05 sati na Maksimiru će biti odigran najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka. Peto kolo će biti zaključeno u nedjelju, kad će Osijek ugostiti Varaždin od 18.55 sati, a od 21 sat će na Rujevici igrati Rijeka i Slaven Belupo.



Standings provided by SofaScore LiveScore