Rijeka vs. Šibenik

Šibenčani dolaze na Rujevicu po bod(ove): “Mi smo napredovali u odnosu na prvo kolo, imamo svoj plan”

Portal Novi list

Damir Čanadi i Patrick Salomon/Foto PIXSELL

Damir Čanadi i Patrick Salomon/Foto PIXSELL

Znam da bi bilo lijepo napasti Rijeku na Rujevici. No, nije to baš lako, što ne znači da nemamo svoj plan igre koji želimo sprovesti u djelo - rekao je trener Damir Čanadi



RIJEKA Nogometaše Šibenika nakon remija protiv Osijeka i Hajduka danas čeka gostovanje na Rujevici.


– Vjerujem da nam je emotivna utakmica protiv Hajduka u kojoj smo izvukli remi golom u 97. minuti dala vjeru našu vrijednost pred dvoboj na Rujevici. Rijeku sam išao uživo gledati na Poljud. Ali, mi smo više fokusirani na sebe nego na protivnika. Iskreno, moj osobni cilj bio je 10 bodova nakon prve četvrtine prvenstva, a mi smo uzeli bod manje. Sve u svemu, nije to tako loše. U drugom krugu ambicije nam rastu. Želimo se dodatno razviti, napraviti još koji korak naprijed. U sljedećih devet kola namjera je osvojiti između 10 i 12 bodova, nije važno protiv koga – rekao je Damir Čanadi, trener Šibenika za Slobodnu Dalmaciju.


Rijeka je svoju jedinu pobjedu ove sezone ostvarila upravo protiv Šibenika




– Sada je situacija sasvim drugačija nego u tom prvom kolu. Ovaj put se imamo pravo kudikamo više nadati pozitivnom rezultatu. Šibenik je napredovao u odnosu na tu utakmicu. Međutim, moramo biti svjesni da je pred nama još dosta rada i da još uvijek nismo tamo gdje bismo htjeli biti. To se naročito odnosi na igru prema naprijed gdje moramo biti hrabriji s loptom u nogama. Znam da bi bilo lijepo napasti Rijeku na Rujevici. No, nije to baš lako, što ne znači da nemamo svoj plan igre koji želimo sprovesti u djelo – dodao je Čanadi.


Poslije ozljede i bolesti na put u Rijeku je krenuo i Duje Čop.


– Duje je počeo trenirati s nama od utorka i nadam se kako će biti spreman za 20-ak minuta. Čop kada dođe u punu formu bit će neupitno u prvih 11. Što se Burguija tiče njemu treba još vremena za puni oporavak na duge ozljede. Međutim, on je naš top džoker s klupe. Dolček je sjajno reagirao protiv Hajduka i zabio odličan gol. On je silno talentiran, ali treba gledati cijeli paket. I njega moramo uvoditi korak po korak u pravi ritam – pojasnio je za Čanadi, koji će u Rijeci imati na raspolaganju sve igrače osim ozlijeđenog Vidovića.