Treća i Četvrta NL

Sharbiniji na otvaranju Četvrte NL potopili Lokomotivu, kreće i Treća NL – zapad

Zlatko Horvat

Igor Baričević, trener Vinodola/Foto NL

Igor Baričević, trener Vinodola/Foto NL

Crikvenica u susjedskom derbiju dočekuje Vinodol



RIJEKA Igor Baričević vraća se u Crikvenicu, gde je dvaput u Hrvatskom kupu branio čak i protiv Osijeka. No, ovoga puta neće biti rukavica, 42-godišnji Baričević sada je samo trener Vinodola. Derbi susjeda je odmah na startu.


– Već sam se priviknuo na ovu situaciju, bez rukavica na terenu. Pokazatelj da je sezona dobro krenula i da smo dobro plasirani je da ih više neću morati koristiti. Poslije dva, tri kola vidjet će se prava snaga svih momčadi i bit će jasnije tko gravitira vrhu, a tko će imati problema. Pripremne utakmice ne pokazuju pravu snagu ekipa, ne daju pravu sliku jer se daje prilika svim igračima i nema tu natjecateljskog žara – kaže Igor Baričević, najavljujući dvoboj ispod nadvožnjaka magistrale.


Crikvenica je također nepoznanica.




– Prije se znala snaga svih suparnika, kvaliteta i slabosti jedne i druge momčadi. Sada se ne zna tko će igrati i teško se upustiti u prognozu.


OŠK OMIŠALJ – LOKOMOTIVA 4:1

 


OMIŠALJ  Utakmica 1. kola Četvrte lige NS Rijeka: OŠK Omišalj – Lokomotiva 4:1 (2:1). Igralište Pušća. Gledatelja: 70. Sudac: Gabrijel Flegar (Rijeka). Pomoćnici: Frlan (Podhum) i Barbić (Rijeka). Strijelci: 1:0 Ah. Sharbini (6’), 1:1 Smiljanić (18’), 2:1 Ah. Sharbini (42’-11m), 3:1 M. Sharbini (52’), 4:1 Ah. Sharbini (64’). Žuti kartoni: Brkić (OŠK Omišalj), Šušnjar, Dukađin (Lokomotiva).


OŠK OMIAŠLJ: Vučkov, Brkić (od 46’ Miculinić), Vukelić, Ah. Sharbini (od 75’ Tešić), Gundić, Prtenjača, Mijić (od 57’ Grdinić), Zlatevski (od 46’ M. Sharbini), Jukić, Brdar, Miš-Mešić (od 57’ An. Sharbini).


LOKOMOTIVA: Mišković, Smiljanić, Mikulica, Vidas, Šušnjar (od 57’ Budan), Shabanov (od 70’ Crnković), Dukađin, Katelan (od 57’ Tončinić), Fuštar (od 85’ Francetić), Pičuljan, Fumić.

Krk je pokazao put, prvim mjestom i pobjedom u kvalifikacijama izborio je SuperSport Drugu NL.


– Osobne ambicije uvijek postoje, dok klupske ambicije nitko nije iznio. Mi smo sami sebi postavili cilj, biti u vrhu. Smanjili smo broj igrača sa strane, puno mladih je dobilo i dobit će šansu. Prvi je vratar Ugrinović. Bio bih najsretniji da sve krene u dobrom smjeru. Vidjet ćemo hoće li se snaći i uloviti kontinuitet utakmica, koje će pokazati je li to kvaliteta koja se traži.


Osam od 14 klubova je iz PGŽ-a. Stara su to suparništva, baš kao što je ovo Crikvenice i Vinodola.


– Uvijek postoji rivalstvo i postojat će, to je dobro zbog gledatelja i samog naboja utakmice. Kada kvaliteta možda nije dovoljna, tim nabojem se sve anulira. Mi smo odlučili da je bolje imati domaću kvalitetu, a pojačanja moraju biti za prvih 11. Nadam se i čvrsto vjerujem u svoju momčad, želimo nastaviti tragom proljeća, s još malo izraženijim rezultatima u utakmicama koje je trebalo prelomiti u svoju korist. Želja je sam vrh, ali brzo ćemo vidjeti na čemu smo, možemo li računati na to čemu se nadamo. Drugo rješenje su mladi igrači, koji su ambiciozni i dobro treniraju. Zadovoljan sam odazivom na treninge u ovih sedam tjedana. Bilo je problema s ozljedama, ali taj dio je riješen. Spremni ulazimo u novu sezonu.



Semafor

TREĆA NL – ZAPAD (17)
CRES (17.30): Cres – Pomorac 1921
PULA: Uljanik – Nehaj
CRIKVENICA: Crikvenica – Vinodol
HRELJIN: Naprijed – Halubjan


ČETVRTA LIGA NS RIJEKA (17)
FAŽANA: Mladost – Borac
BANJOLE: Banjole – Klana
OTOČAC: Otočac – Lovran
UMAG: Umag – Gospić 91
NOVALJA: Novalja – Draga