La Liga

Sevilla u zadnjoj minuti susreta svladala Alaves i zaključila sezonu španjolskog prvenstva

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Strijelac posljednjeg pogotka u ovoj sezoni španjolskog nogometnog prvenstva bio je Argentinac Alejandro 'Papu' Gomez u drugoj minuti sučevog dodatka, pred sam kraj dvoboja.



SEVILLA U posljednjoj utakmici ovosezonskog natjecanja u španjolskoj La Ligi Sevilla je na svom Sanchez Pizjuanu svladala Alaves s 1-0 (0-0).


Strijelac posljednjeg pogotka u ovoj sezoni španjolskog nogometnog prvenstva bio je Argentinac Alejandro ‘Papu’ Gomez u drugoj minuti sučevog dodatka, pred sam kraj dvoboja.


Ivan Rakitić je za pobjednike igrao od 56. minute.




Sevilla je tako završila sezonu na četvrtom mjestu sa 77 bodova, devet manje od prvaka Atletico Madrida. Andalužani će uz Atletico, Real Madrid i Barcelonu igrati u Ligi prvaka.


U ranije odigranoj nedjeljnoj utakmici Granada je ugostila Getafe, a dvoboj koji nije imao nikakav rezultatski značaj završio je bez pogodaka.


Domaća momčad je završila sezonu serijom od pet utakmica bez pobjede, s četiri poraza i osvojenim bodom u posljednjem nastupu, što je na kraju bilo dovoljno za 46 bodova i deveto mjesto. Getafe je s 38 bodova završio na 15. poziciji, a Alaves je s istim brojem bodova 16.


Prvoligaško društvo napuštaju Huesca, Valladolid i Eibar, a sljedeće sezone se vraćaju u La Ligu Espanyol i Mallorca te pobjednik doigravanja klubova koji će na kraju drugoligaškog natjecanja biti plasirani od trećeg do šestog mjesta.