Španjolsko prvenstvo

Sevilla pobjedom nad Mallorcom gurnula momčad Ante Budimira prema ispadanju u niži rang

Hina

Ante Budimir/Foto REUTERS

Ante Budimir/Foto REUTERS

Hrvatski napadač odigrao je cijelu utakmicu za Mallorcu



MADRID U susretu 36. kola Primere Sevilla je pobijedila Real Mallorcu sa 2-0 gurnuvši je korak bliže ispadanju iz elitnog razreda španjolskog nogometa.


Sevilla je povela u 41. minuti golom Lucasa Ocamposa iz jedanaesterca, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika domaćin je riješio u 84. minuti. Marokanski golman Yassine Bounou je ispucao dugačku loptu do svog sunarodnjaka Youssefa En Nesyria koji je sjajnim udarcem prebacio Manola Reinu za 2-0.


Ante Budimir je odigrao cijeli susret za goste koji se nalaze u zoni ispadanja s tri boda manje od Alavesa koji ima i utakmicu manje.




Leganes je produžio nadu u spas pobjedom protiv Valencije sa 1-0. Gosti su imali skoro 35 minuta igrača više i jedanaesterac, ali nisu uspjeli.


Pogodak odluke zabio je Rubena Perez u 18. minuti iz jedanaesterca. Leganes je od 54. minute igrao bez isključenog Jonathana Silve, a pet minuta kasnije Daniel Parejo je imao kazneni udarac, no loše je pucao.


Eibar je praktički osigurao prvoligaški spas gostujućom pobjedom protiv otpisanog Espanyola sa 2-0.


Oba gola zabio je Edu Exposito, prvog iz jedanaesterca u 25. minuti, a drugog 11 minuta kasnije iz odbijanca nakon što mu je Diego Lopez obranio kazneni udarac.


Gostujuću pobjedu upisao je i Athletic Bilbao koji je pobijedio Levante sa 2-1. Za goste je dvostruki strijelac bio Raul Garcia (4, 45+1), dok je pogodak za domaćine postigao Enis Bardhi (71).


Athletic je prekinuo niz od dva poraza, a današnjom pobjedom skočio je na sedmo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore