Europska liga

Sevilla i Bayer prošli u četvrtfinale Europske lige, Borna Barišić odigrao cijeli susret za Rangerse

Hina

Igrači Bayera na zagrijavanju prije utakmice/Foto REUTERS

Igrači Bayera na zagrijavanju prije utakmice/Foto REUTERS

Bayer će u četvrtfinalu 10. kolovoza u Duesseldorfu igrati protiv Intera iz Milana koji je u srijedu izbacio Getafe



ZAGREB  Nogometaši Seville i Bayera iz Leverkusena plasirali su se u četvrtfinale Europske lige, Sevilla je u jednoj utakmici osmine finala igranoj na neutralnom terenu u Duisburgu nadigrala Romu sa 2-0 (2-0), dok je Bayer u uzvratu kao domaćin svladao škotski Rangers sa 1-0 (0-0) i tako potvrdio 3-1 pobjedu iz Glasgowa s početka ožujka.


Sevilla je pitanje pobjednika protiv Rome riješila u prvih 45 minuta, prvo je Reguilon u 22. minuti solo-akcijom doveo svoju momčad u vodstvo od 1-0 da bi pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti prodor Ocamposa po lijevoj strani i povratnu loptu u gol za 2-0 pretvorio En-Nesyri.


Sevilla će u četvrtfinalu 11. kolovoza također u Duisburgu igrati protiv pobjednika susreta Wolverhampton Wanderers – Olympiacos koji svoj uzvrat igraju od 21 sat, a u prvoj utakmici u Grčkoj bilo je 1-1.




Bayer je još prije gotovo pet mjeseci u Glasgowu napravio glavninu posla protiv Rangersa, a prolazak među posljednjih osam potvrdio je minimalnom pobjedom u Leverkusenu golom Diabyja u 51. minuti.


Borna Barišić igrao je čitav susret za Rangers, dok Nikola Katić nije kandidirao za nastup u redovima škotskog doprvaka.


Bayer će u četvrtfinalu 10. kolovoza u Duesseldorfu igrati protiv Intera iz Milana koji je u srijedu izbacio Getafe.