Reakcije iz Splita

Sergej Jakirović nakon trijumfa na Poljudu: “Petković je pokazao koliko je važan”

Hina

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

U dobroj je formi, nagradio se pogotkom, jako mi je drago - rekao je trener Modrih



SPLIT  “Nije bilo nimalo jednostavno, bilo je borbeno i svaka čast mojim dečkima”, rekao je trener nogometaša Dinama Sergej Jakirović nakon pobjede njegovog sastava u Splitu protiv Hajduka od 1-0.


„Možda smo malo griješili na samom početku susreta, Hajduk je u tim trenucima imao dvije prilike. Kasnije smo zagospodarili posjedom i kontrolirali utakmicu. Tada smo bili bolji. Znali smo da će Hajduk u nastavku zaigrati s još jednim napadačem, ali probleme nam je tada radio i vjetar koji je promijenio smjer. Kroz cijelu utakmicu je bilo teško igrati po vjetru koji se mijenjao iz minute u minutu“, komentirao je trener Dinama Jakirović.


Dinamo je po prvi puta ove sezone svladao Hajduk u prvenstvu nakon dvije izgubljene utakmice od Splićana, kao i što je prvi put slavio na Poljudu nakon 2020. godine.




„Ne mogu vjerovati da je toliko dugo prošlo, ali i to je dokaz koliko je teško slaviti na ovom stadionu i protiv ovakvog suparnika. Petković? U reprezentaciji je također pokazao koliko je dobar i važan. Sada je potpuno spreman i ovaj odlučujući pogodak mu je nagrada. Kada je Baturina u pitanju na njemu se vidjela određena stanka koju je imao i zato je fizički pao. Opterećenje nam je bio rani žuti karton koji je dobio Pierre-Gabriel, a kasnije i Ristovski. Ali, stabilizirali su se tijekom susreta“, zadovoljno je komentirao Jakirović, kao i junak Dinamove pobjede Bruno Petković.


„Odličan je osjećaj pobijediti u Splitu. Ovo su jako važna tri boda za nas. Čestitam i Hajduku koji je odigrao otvorenu i dobru utakmicu. Sjajno je zabiti pogodak i odlučiti derbi, ali prvenstveno je to važno za cijelu našu momčad. Primarni cilj je naslov prvaka i mi dalje nastavljamo tu borbu. Sada se idemo odmoriti nekoliko dana, oporaviti i vratiti se na Poljud kako bi pobijedili i u polufinalu Kupa“, kazao je Petković.