Presica u Maksimiru

Sergej Jakirović najavio derbi na Poljudu: “Sada se lomi sezona, moramo biti na razini”

Sergej Jakirović/Foto D. KOVAČEVIĆ

Sergej Jakirović/Foto D. KOVAČEVIĆ

Hajduk će nošen svojom publikom tražiti "push", ali odgovorit ćemo na to - rekao je trener Modrih



ZAGREB Sergej Jakirović, trener Dinama, najavio je derbi na Poljudu na presici održanoj u Maksimiru.


– Očekuje nas jako važna utakmica, znamo svi što ona nosi. Nosi tri boda kao i sve druge, ali možemo reći da se sad lomi sezona jer smo ušli u zadnji krug prvenstva. Moramo biti na iznimno visokom nivou ako želimo pobijediti, iako smo svjesni da neće biti nimalo lako. Držimo sve u svojim rukama i moramo pokazati dobru igru, gard i odigrati muški – rekao je Jakirović na početku i dometnuo kako će Baturina i Rog biti u konkurenciju za utakmicu.


–  Hajduk će nošen svojom publikom tražiti “push”, ali odgovorit ćemo na to. Bitno je da igramo svoju igru, to je ono što me zanima. Da igramo hrabro s loptom u nogama i da riskiramo kad možemo riskirati. Da pucamo po golu kad imamo šansu, to nam je nedostajalo ove sezone – dodao je trener Modrih i osvrnuo se na činjenicu da će utakmicu suditi stranac.




– Normalno, sudac kao sudac. Vjerujem da će se više momčadi koncentrirati na igru, a ne na uobičajeni nogometni folklor. Koliko informacija o njemu imam, on ne dozvoljava nikakvo mahanje rukama i prigovore pa će iz toga kuta možda biti europska utakmica. I mi moramo s te strane biti pažljivi. Razgovarali smo o tome, analiziramo uvijek stil suca koji sudi – rekao je Jakirović.