Velikogorički optimizam

SERGEJ JAKIROVIĆ: Na Rujevici ćemo opet biti dobri, Rožman još nije uspio provesti svoje zamisli

Ivana Vaupotić

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Rijjekin novi trener nam nije nepoznanica, jer s Domžalama smo igrali dvije prijateljske utakmice. Simon Rožman je moderan trener - tvrdi Jakirović



ZAGREB Za igrače Gorice današnji dolazak na Rujevicu donosi gostovanje kod momčadi koju su u zadnjih dvanaest mjeseci pobijedili četiri puta u nizu. Preciznije, u proteklih godinu i pol dana Rijeka je Goričane samo jednom bacila na koljena, i to dalekog 28. srpnja prošle godine, pod vodstvom Matjaža Keka.


– Znamo da je Rijeka vrlo opasna na Rujevici. Poznajemo se jako dobro, njihov novi trener nam nije nepoznanica, jer s Domžalama smo igrali dvije prijateljske utakmice. Simon Rožman je moderan trener, ali u Rijeci je kratko vrijeme i jasno je da nije uspio provesti sve svoje zamisli. Volim reći da će sve ovisiti o tome kako ćemo se probuditi na dan utakmice, odnosno o tome koliko ćemo biti raspoloženi. No, sada znam da ćemo na Rujevici biti dobri – kaže Sergej Jakirović.


Velikogorički šef struke opet ima dosta problema s igračkim kadrom. U proteklih nekoliko kola njegovi štićenici su naredali crvene kartone, a sada im se u svlačionicu uvukla viroza. Tu su najgore prošla dvojica Nizozemaca, Matthew Steenvoorden i Justin Matthieu, koji su, zbog visoke temperature i ostalih pratećih simptoma, završili u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević.




– Nevjerojatno je što je od njih napravila ta viroza. Svaki je izgubio tri, četiri kilograma. Sedam dana nisu bili u pogonu, a nedavno su počeli lagano trenirati. Vidjet ćemo hoće li njih dvojica biti u konkurenciji za Rujevicu – objašnjava trener Gorice.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU