Čudna taktika

Sergej Jakirović izbjegao neugodna pitanja uoči ogleda protiv Gorice

Davor Petrović

Sergej Jakirović / Foto Davor Kovačević

Sergej Jakirović / Foto Davor Kovačević

Ovoga puta izostala je klasična konferencija za medije u Maksimirskoj 128, i tako je trener mogao govoriti o onome što smatra bitnim, bez da troši energiju odgovarajući na pitanja koja bi mogla biti neugodna



ZAGREB  Prema riječima Sergeja Jakirovića, Dinamo današnju utakmicu s Goricom na stadionu Maksimir dočekuje spreman i svjestan da ima još dosta prostora za pomake u igri. Ovo drugo je, doduše, više nego očigledno već dugo vremena, praktički od početka njegovog mandata. Zapravo, kada se u obzir uzmu modra izdanja na početku drugog dijela sezone, teško se oteti zaključku da pomaci u igri mogu doći tek kada momčad ima igru.


U svakom slučaju, Jakirović je optimističan uoči sučeljavanja s klubom koji je u prve dvije ovosezonske utakmice protiv Dinama osvojio četiri boda. Prvi bod nosi trenerski potpis Željka Sopića, a preostala tri Dinka Jeličića koji je i danas na klupi Gorice.


– Dolazi nam suparnik koji je u zadnje vrijeme za nas tvrd orah, teško se osvajaju bodovi protiv njih. To je momčad koju ove sezone još nismo pobijedili i sigurno ćemo imati i dodatni motiv, bit ćemo maksimalno spremni za utakmicu i moramo učiniti sve da osvojimo tri boda – poručio je Jakirović putem Dinamovog službenog YouTube kanala.




Naime, ovoga puta izostala je klasična konferencija za medije u Maksimirskoj 128, i tako je trener mogao govoriti o onome što smatra bitnim, bez da troši energiju odgovarajući na pitanja koja bi mogla biti neugodna. Nije tajna da za to ove sezone ima dosta štofa.


Uglavnom, Jakirović je istaknuo da je atmosfera u svlačionici dobra nakon minimalne pobjede na gostovanju kod Istre 1961 u prošlom kolu. Također je dodao da su svi u klubu svjesni situacije u kojoj se nalaze.


– Iskoristili smo tjedan da popravimo neke stvari u našoj igri, one za koje smo nakon analize vidjeli da nam nedostaju. Vidimo da Goričani nisu u dobrom nizu, ali bavim se našim problemima. Dečki su dobro trenirali i spremni smo za Goricu – dodao je Jakirović.


Nakon odrađene utakmice suspenzije zbog žutih kartona, u konkurenciju za momčad vraća se Josip Mišić, kojeg je u Puli sjajno zamijenio Petar Sučić.


– To su slatke brige. Momčad je protiv Istre dobro reagirala s obzirom na stanje kakvo je bilo prije te utakmice i sve što se događalo. Svjesni smo i mi da je to bila siromašna predstava u smislu kreiranja šansi i kombinatorike. Teren nije omogućavao da bude puno drukčije, ali bitno je da smo pokazali pravu reakciju i da smo uspjeli u onome po što smo došli, a to su tri boda. Sigurno je da nam povratak Mišića pruža još jednu opciju u veznom redu. Odlučit ćemo se za najboljih jedanaest u ovom trenutku – zaključio je maksimirski šef struke koji danas na raspolaganju neće imati oporavljenika Boška Šutala.