Liga prvaka

SENZACIJA U PARIZU! Marcus Rashford i VAR izbacili PSG, Porto prošao golom iz penala u 117. minuti

P. N.

Marcus Rashford/Foto REUTERS

Marcus Rashford/Foto REUTERS

U 92. minuti sudac Skomina je nakon korištenja VAR-a dosudio najstrožu kaznu poslije igranja rukom Kimpembea, a Rashoford zabio treći, odlučujući pogodak za Manchester United koji je postao prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je prošao nakon što je u prvoj utakmici pred svojim navijačima izgubio s dva gola razlike.



RIJEKA I druga večer uzvratnih susreta osmine finala Lige prvaka donijela je jednu senzaciju. Nakon Real Madrida ispao je još jedan pretedent na europski klupski naslov – PSG. Parižani su imali sve u svojim rukama, glatku pobjedu od 2:0 na Old Traffordu i prednost u činjenici da su gosti na Park prinčeva doputovali bez desetak igrača. Lukaku je postigao dva pogotka do poluvremena, iskoristio darove domaće obrane i vratara Buffona. Na kraju je Parižanima presudio – VAR. U 92. minuti Presnel Kimpembe je igrao rukom što je sudac Skomina nakon pregleda snimke kaznio najstrožom kaznom. Buffon nije uspio zaustaviti siloviti udarac Rashforda i veliko slavlje Engleza nakon duge sudačke nadoknade vremena.


Manchester United je postao prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je prošao nakon što je u prvoj utakmici pred svojim navijačima izgubio s dva gola razlike


I u drugom susretu između Porta i Rome  odluka je pala nakon udarca s bijele točke. Nakon 90 minuta semafor je pokazivao 2:1 za domaćina, istovjetan rezultat koji je bio u prvoj utakmici u Rimu. Sve je slutilo na jedanaesterce, a onda je u 117. minuti dosuđena druga najstroža kazna na utakmici, ovoga puta za Porto. Telles nije propustio iskoristiti tu priliku odvesti svoju momčad u četvrtfinale.


PSG – MAN. UNITED 1:3




Strijelci: 0:1 Lukaku (2′), 1:1 Bernat (12′), 1:2 Lukaku (30′), 1:3 Rashford (90′-11m).


PORTO – ROMA 3:1


Strijelci: 1:0 Tiquinho (26′), 1:1 De Rossi (37′-11m), 2:1 Marega (52′), 3:1 Telles (117′-11m).