Bundesliga

Schalke protiv Bayera nastavio svoj crni niz, ovo je 13. utamica zaredom bez pobjede

Portal Novi list

Ova reakcija Michaela Gregoritscha, igrača Schalkea, nakon primljenog gola sve govori/Foto REUTERS

Ova reakcija Michaela Gregoritscha, igrača Schalkea, nakon primljenog gola sve govori/Foto REUTERS

U drugom nedjeljnom susretu Augsburg je na gostovanju pobijedio Mainz sa 1:0



GELSENKIRCHEN Schalke i Bayer iz Leverkusena odigrali su 1:1 u posljednjom susretu 31. kola Bundeslige. Momčad iz Gelsenkirchena povela je s bijele točke u 51. minuti Daniela Caligurija nakon što je VAR “otkrio” igranje rukom braniča Bayera. Poravnao je Juan Miranda u 81. minuti koji je u skrenuo loptu u vlastitu mrežu u pokušaju da spriječi izvjesnu egzekuciju napadača Bayera.


Schalke je ovim remijem nastavio crni niz od čak 13 utakmica bez pobjede, te se udaljio od pozicija koje vode u europska klupska natjecanja. Bayer je pak i ovim bodom ostao u igri za Ligu prvaka.


U drugom nedjeljnom susretu Augsburg je na gostovanju pobijedio Mainz sa 1:0 ostvarivši važnu pobjedu u borbi za prvoligaški spas. Pogodak odluke zabio je Florian Niederlechner u 43. sekundi utakmice.




Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj je za Augsburg igrao od 70. minute


Nakon ubačaja iz auta, Carlos Gruezo je ubacio u kazneni prostor, a Niederlechner se sjajno snašao pored trojice suparničkih igrača i zabio, kasnije se pokazalo, jedini gol na utakmici.


Bio je to sudar momčadi iz donjeg doma i susjeda na ljestvici. Augsburg je uoči utakmice bio na 14. mjestu sa 32 boda, dok je Mainz bio stepenicu niže s bodom manje. Augsburg je ovom pobjedom ‘došao do zraka’ skočivši na 13. poziciju sa sedam bodova više od opasne zone tri kola prije kraja.


 


 



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore