Hit napadač

Schalke i Trabzonspor u utrci za grobničkim napadačem, Fućkova “sudbina” je u rukama – Gorice!

Ivan Volarić

Kristian Fućak/Foto PIXSELL

Kristian Fućak/Foto PIXSELL

Deset posto od idućeg transfera pripada Orijentu



RIJEKA Pet proljetnih pogodaka i sjajne partije Kristiana Fućka u dresu Gorice s posebnom pozornošću prate se na – Krimeji. Fućak je prije godinu dana napustio Orijent kao prvi strijelac Druge lige i na poziv ondašnjeg trenera i sportskog direktora Osijeka skrasio se u Gradskom vrtu, potpisavši petogodišnji ugovor. Krimejčani su od tog transfera uprihodovali sto tisuća eura na ime odštete i zadržali pravo na 10 posto od idućeg transfera.


Nenad Bjelica ponovo je zainteresiran za brzonogog napadača, rado bi ga na ljeto odveo u Trabzonspor. Osim toga, na utakmici protiv Rijeke bili su skauti Schalkea. Došli su na utakmicu pogledati neke druge igrače, a vidjeli su Kristijana Fućka. Ugledni bundesligaš iskazao je interes za dovođenje grobničkog napadača već ovoga ljeta, no sve ovisi o tome hoće li uspjeti sačuvati prvoligaški status.


Iako je Fućak igrač Osijeka, o njegovom transferu ovoga ljeta u principu odlučuje Gorica. Naime, u posudbenom ugovoru s Osijekom postoji otkupna klauzula od pola milijuna eura. Gorica je može aktivirati i (pre)prodati Fućka. To znači da će Orijent uprihoditi najmanje dodatnih 50 tisuća eura…