Bundesliga

Schalke i 20. utakmicu u prvenstvu ostao bez pobjede, ali to nije rekord Bundeslige

Hina

Salif Sane i Frederik Ronnow (Schalke)/Foto REUTERS

Salif Sane i Frederik Ronnow (Schalke)/Foto REUTERS

Tasmania 1900 Berlin je u sezoni 1965/1966. osvojili svega 10 bodova, uz gol razliku od -93, spojivši čak 31 susret bez pobjede



BERLIN Nevjerojatna serija njemačkog bundesligaša Schalkea bez pobjede u prvenstvu se nastavlja. Odigravši 1-1 protiv Union Berlina, momčad iz Gelsenkirchena je već 20 utakmica bez pobjede u nacionalnom prvenstvu – četiri ove sezone, te 16 u prošloj sezoni.


Ipak, Schalke je još uvijek daleko od rekorda natjecanja kojeg drži Tasmania 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine.


Oni su prema službenim podacima Bundeslige u svojoj jedinoj sezoni 1965/1966. osvojili svega 10 bodova, uz gol razliku od -93, spojivši čak 31 susret bez pobjede.




Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju ove godine protiv Borussie Moenchengladbach (2-0), a potom je spojio 13 poraza i sedam neodlučenih susreta. Schalke je i protiv Union Berlina bio na rubu poraza nakon što su gosti poveli u 55. minuti golom Marvina Friedricha. Izjednačio je Goncalo Paciencia u 69. minuti.


Za utjehu, Schalkeu je ovo bio prvi bod ove sezon nakon tri uvodna poraza.


I susret između Kolna i Eintrachta je završio 1-1.


Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Andre Silva. Izjednačio je Ondrej Duda u 52. minuti.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore