Izgubio živce

Saudijci su kaznili Cristiana Ronalda, neprimjereno je reagirao na povike navijača o Leu Messiju

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Nakon pobjede 3-2 Al-Nassra nad Al-Shababom u nedjelju, portugalski napadač okrenuo se prema protivničkim navijačima koji su cijelu utakmicu skandirali Lionelu Messiju



RIJAD Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo suspendiran je na jednu utakmicu jer je “provocirao” navijače protivničke momčadi neprimjerenom gestom tijekom utakmice saudijskog prvenstva, objavilo je Disciplinsko i etičko povjerenstvo Saudijskog nogometnog saveza.


Nakon pobjede 3-2 Al-Nassra nad Al-Shababom u nedjelju, portugalski napadač okrenuo se prema protivničkim navijačima koji su cijelu utakmicu skandirali Lionelu Messiju, a zatim ih je poslušao i napravio nepristojan pokret desnom rukom, što je natjeralo vođe Al-Shababa da podnesu žalbu.


“Ronaldo je prekršio članak (57-1) disciplinskih i etičkih propisa i suspendiran je na jednu utakmicu od svih službenih utakmica u kojima ima pravo sudjelovati”, navodi Disciplinsko i etičko povjerenstvo.




Igrač je također kažnjen s 10.000 saudijskih rijala (oko 2.400 eura) i platio je 20.000 rijala (4.800 eura) Al-Shababu kako bi pokrio troškove postupka.


Bivši igrač Real Madrida i Manchester Uniteda na ovu odluku nema pravo žalbe.


Ronaldo će tako propustiti sljedeću utakmicu saudijskog prvenstva protiv Al-Hazma.