SuperSport HNL

Sandro Kulenović slomio Lokomotivu, Dinamo privremeno na vrhu ljestvice

Hina

Stefan Ristovski/Foto PIXSELL

Stefan Ristovski/Foto PIXSELL

Blizu gola Lokomotiva je bila i u 76. minuti. Iz blizine je pucao Bartolec, ali je i tada obranio Nevistić



ZAGREB  Nogometaši Dinama pobijedili su u Kranjčevićevoj ulici, u ogledu 31. kola HNL-a, Lokomotivu s 1-0 (0-0) te su, barem privremeno, zasjeli na vrh ljestvice.


Pogodak odluke postigao je Sandro Kulenović u 60. minuti. Trenutačno Dinamo ima 69 bodova, odnosno, bod više od Rijeke koja će u nastavku nedjelje odigrati svoj dvoboj ovog kola, domaći susret protiv Gorice. Lokomotiva je ostala na petom mjestu te ima bod manje od četvrtog Osijeka.


U uvodnih nekoliko minuta Lokomotiva je izgledala kao momčad koja može parirati Dinamu, ali brzo su gosti u Kranjčevićevoj ulici pohvatali sve konce igre i počeli dominirati, napadati i prijetiti.




U 13. minuti pokušao je nakon kornera Petković volej udarcem, ali je bio neprecizan. Još je bolja bila šansa u 22. minuti kada je nakon ubačaja Kulenovića do lopte stigao Vidović i žestoko naciljao vratnicu.


Dinamo je sve jače stezao obruč oko suparnika kako se približavao kraj prvog dijela, a nove dvije prilike potom je imao Baturina. Posebno je dobra bila ona u 37. minuti, ali je s deset metara pucao preko vrata.


Još je jače Dinamo nasrnuo početkom drugog poluvremena. U 35 sekundi drugog dijela Baturina je bio sam pred suparničkim golmanom Čavlinom, ali je glavom pucao preko vrata.


Uslijedile su potom dobre šanse bez pogotka Baturine, Kulenovića i Petkovića te gol u 60. minuti. Baturina je loptu ubacio na drugu vratnicu gdje ju je dočekao Bernauer i vratio u šesnaesterac. Iz prve je udarac uputio Kulenović i napokon probio obrambeni zid Lokomotive i vratara Čavlinu.


Nakon pogotka utakmica se promijenila. Odjednom su igrači Lokomotive ‘pucali’ od snage te su krenuli po izjednačenje. Sjajnu šansu imao je domaćin u 74. minuti kada je sam pred Nevistića izašao Goričan, ali je vratar Dinama spriječio izjednačenje.


Blizu gola Lokomotiva je bila i u 76. minuti. Iz blizine je pucao Bartolec, ali je i tada obranio Nevistić. Sve do kraja Lokomotiva je pokušavala doći do 1-1, ali Dinamo je ipak sačuvao tri izuzetno važna boda.


U nastavku nedjelje dvoboj će na Rujevici odigrati Rijeka i Gorica, a susret počinje u 19.30 sati. Posljednji susret ovog 31. kola igra se u ponedjeljak, Rudeš i Varaždin igraju od 17 sati.


U subotu je Istra 1961 iskoristila igrača više te je u gostima pobijedila Osijek 2-1. Za pulski sastav su strijelci bili Vuk u 39. i Ekong u 51. minuti, a za Osječane Lovrić u 14. minuti. Hajduk je prekinuo negativan niz te je u Koprivnici svladao Slaven Belupo 1-0. Jedini je pogodak dao Trajkovski u 12. minuti.



Standings provided by Sofascore