Serie A

Sampdoria svladala Speziju i preskočila je na ljestvici, Brekalo strijelac u pobjedi Torina

Hina

Josip Brekalo/Foto Instagram

Josip Brekalo/Foto Instagram

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je strijelac za Torino u 3-2 (2-0) domaćoj pobjedi protiv Genoe. Brekalo je u 77. minuti pogodio za 3-1 odlično utrčavši u peterac gostiju nakon prodora po desnoj strani i prizemnog ubacivanja Praeta



GENOVA Nogometaši Sampdorije kao domaćini su svladali Speziju sa 2-1 (2-0) u susretu 9. kola talijanskog prvenstva.


Junak pobjede đenovskog sastava bio je veteran Antonio Candreva koji je sudjelovao kod oba gola. Prvo je u 15. minuti njegov ubačaj Gyasi glavom nesretno prenio u vlastitu mrežu da bi u 36. minuti preciznim udarcem sa 15-ak metara okončao brzu akciju svoje momčadi. Poraz Spezije ublažio je Verde na samom isteku sudačke nadoknade.


Martin Erlić nije konkurirao za nastup u momčadi Spezije.




Ovom pobjedom Sampdoria je preskočila Speziju na ljestvici, sada je 13. s devet bodova, dok je Spezia 18. sa sedam.


Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je strijelac za Torino u 3-2 (2-0) domaćoj pobjedi protiv Genoe. Brekalo je u 77. minuti pogodio za 3-1 odlično utrčavši u peterac gostiju nakon prodora po desnoj strani i prizemnog ubacivanja Praeta. Za Brekala, koji je odigrao čitav susret, ovo je drugi pogodak ove sezone za momčad koju vodi Ivan Jurić otkako je krajem kolovoza stigao na posudbu iz Wolfsburga.


Inače, Torino je u prvom poluvremenu poveo sa 2-0 pogocima Sanabrije (14) i Pobege (31), na 2-1 je smanjio Destro (70), a nakon što je Brekalo (77) vratio Torinu dva gola prednosti, za konačnih 3-2 zabio je Felipe Caicedo (81).


Marko Pjaca zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Torina, dok je Milan Badelj ostao na klupi Genoe. Torino je sada 10. sa 11 bodova, dok je Genoa pretposljednja, 19. sa šest. Na vrhu je Napoli s maksimalna 24 boda, samo dva manje ima drugi Milan.