Puni samopouzdanja

Samir Toplak ne misli stati: “Ako budemo kao u Osijeku imamo velike šanse za pozitivan rezultat protiv Rijeke”

Davor Petrović

Samir Toplak sa suradnicima/Foto PIXSELL

Samir Toplak sa suradnicima/Foto PIXSELL

Očekuje nas vrlo teška utakmica. Osijek svoje suparnike melje presingom, a Rijeka to radi igrom - tvrdi Toplak



ZAGREB U dvije utakmice sa Samirom Toplakom na klupi, Gorica je osvojila četiri boda, a sada se svi u klubu nadaju da će nastaviti uspješni niz u današnjem ogledu s Rijekom.


– Imamo odlično stanje u momčadi, kao i atmosferu. Mislim da smo u prošlom kolu, na gostovanju kod Osijeka, pokazali kakav potencijal posjedujemo, a još imamo puno prostora za napredak kod naših mladih igrača. Zbog toga vjerujem da ćemo biti još bolji – kaže Toplak.


Novi trener Gorice ističe da je u prva dva tjedna svog mandata od igrača dobio ono što je tražio.




– Opet smo postali momčad, a to je bilo najbitnije. Kompaktni smo i svi se borimo na terenu. Na to dolazi nadogradnja kroz igru. Protiv Osijeka smo bili dobri u fazi napada, ali nedostajala nam je realizacija. Sve u svemu, jako sam zadovoljan karakterom momčadi. Istina, imamo i nekih nedostataka, ali to moramo znati sakriti na terenu – dodaje 51-godišnji stručnjak.


Na spomen današnjeg suparnika Toplak bira riječi.


– Očekuje nas vrlo teška utakmica. Osijek svoje suparnike melje presingom, a Rijeka to radi igrom. Rijeka je kombinatorna momčad koja igra najtečnije u našoj ligi, a prema naprijed ima ogroman potencijal, individualno i kolektivno. Već sam puno puta rekao da Goran Tomić to odlično vodi. Po meni, Rijeka je vrlo ugodno iznenađenje, kada se vidi koliko su uložili u momčad – objašnjava Toplak koji danas ne može računati na požutjelog Iyayija Atiemwena te rekonvalescente Joeya Suka i Matthewa Steenvoordena.


Bez obzira na neupitnu kvalitetu suparnika, Toplak ističe da je pun optimizma.


– U Osijeku smo podignuli ljestvicu i pokazali smo na koji način moramo igrati. Budemo li barem na toj razini pristupa utakmici, imamo velike izglede za pozitivan rezultat. Imamo unutarnje rezerve koje je trebalo otkriti i dati im malo zraka i slobode. Na primjer, u Osijeku su naši najistureniji igrači, mali Cruz i Golubickas, dali jako veliki doprinos u fazi obrane, čime su jako pomogli ostatku momčadi. To je jedan od postulata na kojima ćemo inzistirati – zaključuje Toplak.