Evakuacija

Šahtjar potvrdio da su svi brazilski nogometaši sigurno napustili Ukrajinu, pomogao je i čelnik UEFA-e

Hina

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Šahtar je dodao da su strani igrači iz kluba Dinamo Kijev također napustili zemlju. Trojica Brazilaca koji igraju za SK Dnipro-1 u subotu su prešli granicu s Rumunjskom



KIJEV  Ukrajinski nogometni klub Šahtar Donjeck potvrdio je da su svi njihovi brazilski igrači sigurno napustili Ukrajinu  nakon invazije od strane Rusije.


Šahtar, koji je u izbjeglištu od 2014. godine i u svom sastavu ima više od deset Brazilaca, rekao je da su nogometaši i njihove obitelji sigurno stigli u Rumunjsku.


Šahtar je dodao da su strani igrači iz kluba Dinamo Kijev također napustili zemlju. Trojica Brazilaca koji igraju za SK Dnipro-1 u subotu su prešli granicu s Rumunjskom.




“Evakuacija igrača omogućena je zahvaljujući osobnoj asistenciji predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, predsjednika Ukrajinskog nogometnog saveza Andrija Pavelka i predsjednika Moldavskog nogometnog saveza Leonida Olejničenka”, priopćio je Šahtar.


Nogometna tijela FIFA i UEFA u ponedjeljak su suspendirala ruske nacionalne i klupske reprezentacije iz svih natjecanja do daljnjega.