Saga okončana

Sada je sve gotovo. Joško Gvardiol odlazi u Manchester City i postaje najskuplji branič ikada

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

RB Leipzig će za hrvatskog reprezentativca ipak dobiti 90 milijuna eura, a ne 100 koliko je prvotno tražio



Joško Gvardiol kroz nekoliko će sljedećih dana postati novi igrač Manchester Cityja, navode 24sata. RB Leipzig će za hrvatskog reprezentativca ipak dobiti 90 milijuna eura, a ne 100 koliko su prvotno tražili, iako će Gvardiol svejedno postati najskuplji branič u nogometnoj povijesti.


Manchester City i Leipzig pregovarali su gotovo mjesec dana, a tek u utorak navečer definirali su cijelu priču, dodaju 24sata. Leipzig je dugo inzistirao na odšteti od 100 milijuna eura, ali će se na kraju zadovoljiti s 90 milijuna eura čistog keša, bez dodatnih bonusa.


Hrvatski nogometaš bio je najveća želja Pepa Guardiole ovog ljeta, ali veliki problem u cijeloj priči bio je financijski fair play Manchester Citya. I zbog tih regula europski prvak nije mogao za Gvardiola izdvojiti željenih 100 milijuna eura.




Gvardiol će u petak ujutro u pratnji svog agenta Marjana Šišića poletjeti prema Manchesteru gdje će odraditi liječničke preglede i potpisati višegodišnji ugovor s europskim prvakom.


Veliku zaradu u ovom će transferu dobiti i Dinamo koji ima pravo na 15% razlike u odnosu na cifru koju su već zaradili od Leipziga (20 milijun eura) i visine transfera. Zagrepčani će tako od Gvardiola dobiti dodatnih 10,5 milijuna eura.