Gold Cup

SAD i Panama u četvrtfinalu Gold Cupa

Hina

Aaron Long i Walker Zimmerman (SAD)/Foto REUTERS

Aaron Long i Walker Zimmerman (SAD)/Foto REUTERS



LOS ANGELES Sjedinjene Države i Panama su se plasirale u četvrtifnale Gold Cupa u subotu nakon pobjeda u skupini D.


SAD su s visokih 6-0 slavile protiv Trinidad i Tobaga, dok je Panama sa 4-2 svladala Gvajanu.


SAD, branitelji naslova, ovom su se ovom pobjedom »osvetile« Trinidadu i Tobagu koji ih je lišio nastupa na SP 2018 pobjedom od 2-1 u Couvi.




SAD su povele u 41. minuti pogotkom Aarona Longa i u sljedećih sedam minuta su pala još dva gola, a strijelac je bio Gyasi Zardes. Christian Pulisic je u 73. minuti povećao na 4-0. U 78. minuti na 5-0 diže Ariola, a Long u 90 minuti postiže svoj drugi pogodak na utakmici. 


U Clevelandu je Abdiel Arroyo zabio prvi gol na utakmici za Panamu u 16. minuti susreta. Gvajana je izjednačila u 33. minuti pogotkom iz jedanaesterca a strijelac je bio Neil Danns, no onda je sedam minuta kasnije gvajanski branič Terence Vancooten zabio autogol za vodstvo Paname od 2-1.


Erick Davis je također s bijele točke na početku drugog poluvremena (51) povećao prednost Paname na 3-1. Gabriel Torres je u 86. minuti zabio četvrti gol za Panamu, ali je Danns još jednom iz jedanaesterca (90) smanjio na 4-2.


Panama zadnju utakmicu u skupini igra protiv SAD-a u srijedu u Kansas Cityju, dok Gvajana igra protiv Trinidada i Tobaga.