Andrej Prskalo

S Rijekom je osvojio duplu krunu, a sada slavi drugoligašku titulu: “Opatija će i u Prvoj NL biti konkurentna”

Ivan Volarić

Andrej Prskalo/Foto Arhiva NL

Andrej Prskalo/Foto Arhiva NL

U nekim trenucima nije bilo lako, ali ovi dečki su pravi karakteri i jedna izrazito zdrava cjelina - kaže Prskalo



RIJEKA  Duga je bila noć iza nogometaša Opatije na prijelazu iz subote u nedjelju. Valjalo je nakon trijumfa u Poreču proslaviti osvojenu titulu prvaka i ulazak u Prvu NL. Andrej Prskalo se javio promuklim glasom…


– Oko dva i pol sam napustio veselo društvo. Nisam više u godinama kada mogu tek tako gubiti noći, ali ispoštovao sam suigrače i činjenicu da smo kao prava momčad djelovali cijele sezone pa je onda bio red da i osvojeni naslov proslavimo zajedno, kao prava ekipa – govori je 36-godišnji vratar Opatije pa rezimirao veliku sezonu Crno bijelih.


– Teška i naporna sezona, ali cijelo vrijeme smo bili u vrhu. Sretan sam, kada god se osvojio neka liga, treba biti sretan i ponosan na dečke. Dobro smo odradili cijelu sezonu, u nekim trenucima nije bilo lako, ali ovi dečki su pravi karakteri i jedna izrazito zdrava cjelina. To smo na kraju i pokazali, te zasluženo završili tu gdje je jesmo.


Zahtjevna liga




Iako netko može reći da osvajanje trećeg ranga natjecanja nije neki osobiti sportski doseg, treba uzeti u obzir da je Druga NL vrlo specifično natjecanje, po nekim stvarima i zahtjevnija za igranje od Prve NL.


– Slažem se! Ali, svaku ligu je teško osvojiti, a kamoli ne ligu u kojoj je šest, sedam ekipa bilo u utrci za sam vrh praktički do pretposljednjeg kola. Sama činjenica da se do pretposljednjeg kola nije znalo tko je prvi pokazuje koliko je liga izjednačena. Da smo mi kojim slučajem izgubili u Poreču, moglo se dogoditi da na kraju budemo treći. Hvala Bogu, pokazali smo karakter i osvojili naslov prvaka. Liga je razvojna, jako dobra za mlade igrače – nastavio je najtrofejniji igrač u povijesti HNK-a Rijeka.


Prskalo je još 2006. godine osvojio kao treći vratar Kup Hrvatske s Bijelima. Bio je to prvi od pet Rabuzinovih sunca koje je »Prki« digao s Rijekom. Osim toga osvojio je i jedan Superkup, te naslov prvaka 2017. godine.


Pojačanja


Sada je u tu svoju trofejnu kolekciju uvrstio i naslov prvaka u Drugoj NL s Opatijom.


– Ima i taj trofej svoju draž. Sretan sam i zadovoljan zbog toga – dodao je Prskalo.


Opatijska momčad uz dva, tri ciljana pojačanja ne bi smjela biti prolaznik u Prvoj NL.


– Ako ovako ekipa ostane na okupu, uz dva, tri igrača na pojedinim pozicijama, vjerujem da možemo konkurentni. Treba uzeti u obzir i činjenicu da u Prvoj NL vladaju drugačija pravila, dakle dva mlađa igrača moraju krenuti, ali ne i završiti utakmicu. U Drugoj NL je pravilo da trojica moraju početi i završiti utakmicu. Mi smo imali dosta iskusnih i dobrih igrača koji zbog tog pravila nisu mogli igrati. Ne podcjenjujem pritom naše mlade igrače jer su svi dali svoju doprinos tituli. Što se mene tiče, osobno mislim da bi s obzirom na to kako se osjećam, mogao još braniti i u SuperSport HNL-u, a kamoli ne u Prvoj NL. Veselim se novim izazovima! – rekao je Prskalo.


Kiriginova čestitka

Među gostujućim simpatizerima na porečkom stadionu našao se i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin. Prvi čovjek grada Opatije bio je i među prvim čestitarima za osvajanje naslova prvaka i povratka Crno bijelih u drugi rang natjecanja. U Kiriginovu mandatu trebala bi početi toliko željena izgradnja novog opatijskog stadiona. Bila bi to bez konkurencije najveća nagrada svima u klubu za osvajanje prvoga mjesta. Među čestitarima su se našli i brojni bivši igrači (Iveša…), klubovi, bivši (Karlovac, Grobničan..) i budući suparnici (Orijent…).