Prva liga rukometaša

Rukometaši Zameta u Puli upisali i treću pobjedu ove sezone, Damir Vučko postigao devet pogodaka

Igor Duvnjak

Damir Vučko/M. GRACIN

Damir Vučko/M. GRACIN

Domaćini su održavali korak više od trećine utakmice, kada im je uspjelo nekako ostvariti izjednačenja u nekoliko navrata, ali kako se bližio odlazak na odmor, već je bilo vidljivo da sve teže marširaju uz bok riječkim favoritima

ARENA  – ZAMET 24:34




PULA  Utakmica 3. kola rukometaša – zapad: Arena – Zamet 24:34 (14:18). Dvorana »Mate Parlov«. Gledatelja 200. Suci: Cingesar i Pavlović (Varaždin).


ARENA: J. Krajcar, Tojčić, Srdarević, Milutinović, Brečević 2, Mikuličić 2, Čuljak 3, Božić, Popović, Simetić 4, Klobučić, Jaman 4, D. Krajcar 4, Grbac 5 (2), Lokvančić, Kelecija.


ZAMET: Zena, Krstić 2, Černeka 4 (3), Vučko 9, Ogurlić 4, Islamović 2, Palačković, Tomljanović 4, Perić, Viskić, Kezić, Pikec 6, Golik, Klanac, Krapić, Perkov 3.




Isključenja: Arena 6, Zamet 6 minuta. Sedmerci: Arena 2 (2), Zamet 3 (3).


Ako se po jutru dan poznaje, rukometaše Zameta očekuje ugodno razdoblje pobjeđivanja, sve na putu do toliko željenog cilja, povratka među premijerligaše. Nova pobjeda, ova pulska, samo je potvrdila kako je nova uprava ljetos dobro obavljala posao. Sastav je itekako dobro ekipiran za ovaj rang natjecanja, ljetos posijano sjeme zasad daje dobre plodove. U ova tri kola, nakon startne pobjede u Karlovcu, dojam je kako Mateo Hrvatin, nekadašnji viceprvak svijeta s reprezentacijom Hrvatske, vodi momčad koja u ovom nižem rangu asocira na kaznenu ekspediciju kojoj konkurenti do određenog razdoblja nekako pružaju otpor, ali na kraju moraju položiti oružje.


Bilo je tako u prošlom kolu, kada su Matija Golik i Tin Tomljanović vodili igru u kojoj je deklasiran navodno veliki konkurent za mjesto u vrhu Dubrovnik, repriza dobrog izdanja Zamećana sada se dogodila u pulskoj dvorani koja nosi ime Mate Parlova, možda i najvećeg hrvatskog sportaša. U toj utrci s loptom i za loptom domaćini su održavali korak više od trećine utakmice, kada im je uspjelo nekako ostvariti izjednačenja u nekoliko navrata, ali kako se bližio odlazak na odmor, već je bilo vidljivo da sve teže marširaju uz bok riječkim favoritima.


Zamećani se u prvom dijelu pak nisu nešto naigrali u obrani, kapitularavši četrnaest puta za vodstvo od četiri gola razlike. U drugom dijelu nezaustavljivi stari dobri majstor s lijevog krila Damir Vučko, prijatelj mu sa suprotnog boka Dario Černeka, Marko Pikec koji stalno opravdava epitet mlade nade i ostali riječki gosti su i u drugih 30 minuta nastavili paljbu po pulskoj mreži, a kako su pritom nešto malo više zbili redove u zoni, na semaforu je bila sve vidljivija njihova prednost. Zamećani su korak po korak dokazivali svoju veću kvalitetu, u posljednju četvrtinu igre su Tomljanovićevim golom utrčali s već sedam koraka prednosti – 27:20. Do kraja je potom to bila samo ekshibicija vrsnog mladog pivota Franka Krstića, jednog od osmorice strijelaca iz Hrvatinova sastava, zbora koji je uzeo bodove sa čak deset golova razlike.