PAKET24 PREMIJER LIGA

Rukometaši Zameta ostali bez bodova protiv izravnog konkurenta za Ligu za prvaka

Igor Duvnjak

Marko Mrakovčić/Foto: V. KARUZA

Marko Mrakovčić/Foto: V. KARUZA

Riječki obrambeni kišobran je do odmora još odolijevao, ali u nastavku je prokišnjavao sa svih strana te je nakon 13. izjednačenjagostujuća momčad sve više preuzimala uzde



RIJEKA Utakmica 11. kola Paket24 Premijer lige rukometaša: Zamet – Varaždin 1930 29:34 (14:15). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Pavić, Torbarina (Zadar).


ZAMET: Vučko 12 (8), Živković 3, Njegovan 3, Islamović 3, Sorić, Tomaš, Milih, Viskić, Mrakovčić 3, Devčić 3, Pikec 1, Kvastek 1.
VARAŽDIN 1930: Herceg, Šagij, Trojko 2, Budinski 6 (1), Tompić, Mlakar, Nenadić, Grubišić 5, Vidaček 5, Kranjec, Vugrinec, Puček 6, Sklepić 4, Marčec 6, Vincek, Tači.


Isključenja: Zamet 4, Varaždin 1930 10 minuta. Sedmerci: Zamet 10 (8), Varaždin 1930 1 (1).




Rukometaši Zameta su pune mreže i praznih ruku napustili parket Dvorane mladosti na Trsatu koju će pamtiti po bolnom porazu od Varaždina 1930, izravnog konkurenta u borbi za Ligu za prvaka. Riječki obrambeni kišobran je do odmora još nekako odolijevao, ali u nastavku je bilo prokišnjavanja sa svih strana te je nakon posljednjeg, 13. izjednačenja (20:20), golom Budinskog u 38. minuti gostujuća momčad sve više preuzimala uzde i odvojila se sve do konačnih 34:29.


Minimalan kapital


Konkurenti su se od prvih minuta grčevito otimali za važne bodove, pri čemu je Varaždin 1930 odmah dao do znanja da će itekako skupo prodati kožu nastojeći Zamećanima uzvratiti za poraz u prvom dijelu prvenstva na njihovom terenu. U prvom dijelu suparnici su se izmjenjivali u vodstvu i igri u kojoj je u 30 minuta bilo čak devet izjednačenja, a Zamet je golom Tonija Živkovića s desnog krila stekao obećavajuća dva gola prednosti, bilo je 10:8. Prednost je, međutim, trajala nekih pet minuta, Varaždinci su izjednačili na 11:11 u 24. minuti, da bi u preostalim trenucima do odmora uspjeli stvoriti minimalnu prednost.


Do odmora je publika vidjela uzbudljivu utakmicu u kojoj obrane nisu znale pronalaziti odgovore na zamršena napadačka pitanja, pri čemu su ona gostujuća bila za nijansu kompliciranija, toliko da su gosti otišli na odmor s minimalnom prednošću (15:14). Do odmora je, naime, nedostajalo pedesetak sekundi kada se Jurica Vidaček oslobodio pratnje, a njegova lopta pronašla put do mreže Marina Sorića. U preostalom vremenu Zamet je pokušao stvoriti priliku iz koje bi ostvario još jedno izjednačenje, ali niti jedan riječki pokušaj nije bio dovoljno opasan te su gosti imali minimalan kapital uoči nastavka.


Gostujuća kontra


Niti nastavak nije počeo veselo za domaćine, gosti su se odvojili za dva koraka, no tada je stigao odgovor Damira Vučka, koji je dvama uzastopnim golovima prvo izjednačio na 17:17, da bi u 36. minuti Riječanima donio toliko željeno vodstvo. Suparnici su igrali bez vratara, a iskusni riječki majstor je ispred svojih vratiju poslao loptu u ona gostujuća za 20:19. To je, međutim, bio kratkotrajni bljesak Zamećana od kojeg su se Varaždinci uskoro uspjeli oporaviti. Budinski, Grubišić i Puček su servirali seriju 3:0 grogiravši domaću obranu te je nakon dvije trećine utakmice na semaforu bilo 20:22.


Evidentno je bilo da se domaći napad itekako muči sa čvrstom, čak i grubom suparničkom obranom. Na drugoj strani “crveno-bijeli” iz Varaždina su pronalazili pukotine u riječkoj zoni održavajući gol, dva prednosti, dok su Riječanima minute itekako brzo prolazile. Primicao se i finiš, kao i Riječani ponoru poraza. Kada je Marčec nepunih sedam minuta prije kraja iz kontre lako povisio na 30:27 domaća klupa je pokušala dobiti reakciju igrača minutom odmora. Uskoro je bilo 27:31 te je i najvećim domaćim optimistima bilo jasno da Zametu nema spasa.


Na kraju su Varaždinci plesali slavljeničko kolo uz pjesmu “Ja sem Varaždinec, domovine sin”.