Trenerski dvoboj

ROŽMAN VS. JOVIĆEVIĆ: Trener Dinama zna što ga čeka, pobjeđivao je Rožmana u Sloveniji, ali i gubio od njega

Davor Petrović

Simon Rožman i Igor Jovićević/Foto Arhiva NL/Foto PIXSELL

Simon Rožman i Igor Jovićević/Foto Arhiva NL/Foto PIXSELL

Rijeka ima igru i ideju, ali, kako bi se reklo, šteka joj realizacija - tvrdi trener Dinama.



ZAGREB  U svom šestom trenerskom nastupu pod okriljem Prve HNL, Igor Jovićević će konačno dočekati jedno dobro poznato lice na klupi suparnika. Naime, nije pretjerano reći da su Simon Rožman i on stari znanci iz sezone 2016./2017. Jovićević je tada vodio Celje, a aktualni trener Rijeke sjedio je na klupi Domžala.


– Trenerski okršaj s Rožmanom je interesantan s moje osobne strane jer smo već imali sučeljavanja. Jako dobro znam o kakvom se treneru radi. Za mene je to dodatna motivacija – kaže Jovićević.


Njihov međusobni skor je neriješen, što će reći da svaki od njih dvojice ima po jednu pobjedu, poraz i remi, s time da je u te tri utakmice Rožman u dva navrata igrao na  domaćem terenu. Prvi ogled okončan je pobjedom Domžala (2:1), a zatim je stigao remi u Celju (1:1).




Postavit ćemo se muški i dati sve od sebe da odigramo jednu odličnu utakmicu – dodaje Jovićević


U zadnjem kolu te sezone Jovićević stigao do visoke pobjede na gostovanju kod Rožmana (4:1). Bilo je to 27. svibnja 2017. godine. No, u tom trenutku Domžalama je puno važnije bilo finale Kupa s Olimpijom, koje se igralo četiri dana nakon te utakmice. Konkretnije, Rožman je je u tom zadnjem kolu na teren poslao kombiniranu momčad, a zatim je osvojio svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri.


Danas, pak, nema ni milimetra manevarskog prostora za bilo kakve kalkulacije. Istina, Dinamo je već odavno osvojio naslov prvaka, ali Jovićević je neprestano na meti kritika zbog igre, koja je ispunjena amplitudama. Osim toga, u svojih pet prvih utakmica je uknjižio samo pobjede nad Varaždinom (3:1) i Slaven Belupom (3:2). Povrh toga, Dinamo pod njegovim vodstvom nije zatresao mrežu suparnika u derbijima s Lokomotivom (0:1) i Osijekom (0:0).


Zapravo, da nije bilo gostovanja kod već otpisanog Intera u prošlom kolu, modri ansambl bi iz sebe imao tri uzastopne utakmice bez postignutog gola. Mnimalna pobjeda u Zaprešiću (1:0) malo je smirila duhove, no više je nego jasno da odgovorni iz Maksimirske 128 od Jovićevića očekuju puno bolje rezultate, počevši od derbija na Rujevici.


– Taj rezultat nam je dao određeno samopouzdanje i podigao je moral. Kako je odmicala ta utakmica u Zaprešiću, tako smo bili sve bolji i bolji, a rezultat toga su petnaest udaraca po golu i dobar dojam. Momčad raste i svakim danom usvaja zahtjeve koji su stavljeni pred nju – objašnjava maksimirski šef struke.


Modrima dodatnu dimenziju daje činjenica da je dobar dio udarnih igrača u Zaprešiću odradio smanjenu minutažu, što bi trebalo značiti da im je ostalo više nego dovoljno svježine za večerašnji derbi.


– Siguran sam da ćemo na Rujevici izgledati energično. Postavit ćemo se muški i dati sve od sebe da odigramo jednu odličnu utakmicu – dodaje Jovićević.


Iako je Rijeka u zadnjih pet kola osvojila tek dva mršava boda, žitelji Maksimirske 128 nisu promijenili mišljene o njenoj kvaliteti.


– Rekao bih da je taj problem rezultatske prirode. Rijeka ima igru i ideju, ali, kako bi se reklo, šteka joj realizacija – rezonira trener Dinama.


Prema njegovim riječima, ozračje u modroj svlačionici je baš onakvo kakvo treba biti za ovako važnu utakmicu.


– Dobro smo radili na treninzima i kvalitetno smo se pripremili za Rijeku. Posebnu pažnju smo posvetili nekim detaljima u igri jer mislim da bi to moglo imati presudnu ulogu – zaključuje Jovićević.