Bivši trener Rijeke

Rožman i Ibričić napustili Domžale i preuzeli Sarajevo: “Bio sam fasciniran vizijom čelnika kluba”

Portal Novi list, Hina

Simon Rožman / Foto REUTERS

Simon Rožman / Foto REUTERS

Rožman je postao novi trener, a Ibričić novi sportski direktor Sarajeva.



Bivši trener Rijeke Simon Rožman i bivši igrač Hajduka Senijad Ibričić preuzeli su vodstvo BiH prvoligaša Sarajeva nakon što su podnijeli ostavke u slovenskom prvoligašu Domžale.


Rožman je postao novi trener, a Ibričić novi sportski direktor Sarajeva.


“Ispred nas je veliki izazov. Ova ekipa ima dobru kvalitetu i s ovakvim uvjetima i potencijalom, mislim da možemo ostvariti ciljeve,” kazao je Rožman prilikom predstavljanja.




“Bio sam fasciniran vizijom čelnika kluba. To me privuklo,” dodao je.


Rožman će na klupi Sarajeva naslijediti Mirzu Varešanovića koji je smijenjen nakon ispadanja u prvom pretkolu Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda.


Slovenski stručnjak je trenersku karijeru počeo prije devet godina na klup Celja, a potom je vodio Domžale, Rijeku, Maribor, ponovo Celje, te Domžala od lipnja prošle godine.


Rožman se može pohvaliti s dva osvojena trofeja – Kup Hrvatske je osvojio s Rijekom (2020), a slovenski Kup s Domžalama 2017. godine.


Ibričić, koji je za BiH reprezentaciju odigrao 43 utakmice, a igrao je za Zagreb i Hajduk, karijeru je završio prošlog ljeta, te je odmah preuzeo poziciju sportskog direktora Domžala. Sada je s Rožmanom preselio u Sarajevo.