Serie A

Ronaldo spasio Juventus u borbi za Ligu prvaka, Portugalac u zadnjih sedam minuta zabio dva gola za pobjedu

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Gosti su poveli u 10. minuti golom Nahuela Moline i sve do same završnice držali su prednost. Ipak, Ronaldo je u 83. minuti izjednačio iz kaznenog udarca, a potom u 90. minuti zabio svoj 27. gol ove sezone za važnu pobjedu



UDINE Nogometaši Juventusa iskoristili su kikseve Atalante i Napolija u borbi za plasman u Ligu prvaka, nakon što su na gostovanju teškom mukom pobijedili Udinese sa 2-1.


Nakon što je Atalanta odigrala 1-1 na gostovanju kod Sassuola, a Napoli 1-1 kod kuće protiv Cagliarija, torinska “Stara dama” je imala priliku pobjedom skočiti na diobu drugog mjesta.


Juve su dugo mučio, no ipak je s dva gola Cristiana Ronalda u posljednjih sedam minuta utakmice uspio ostvariti 2-1 pobjedu.




Gosti su poveli u 10. minuti golom Nahuela Moline i sve do same završnice držali su prednost. Ipak, Ronaldo je u 83. minuti izjednačio iz kaznenog udarca, a potom u 90. minuti zabio svoj 27. gol ove sezone za važnu pobjedu. Juventus je s ova tri boda dostigao Atalantu i Milan, sada sva tri kluba imaju po 69 bodova, 13 manje od Intera koji je u nedjelju osigurao naslov prvaka.


Napoli je peti sa 67 bodova, dok Lazio na šestoj poziciji ima 64 boda. Do kraja prvenstva još su četiri kola.