Znakovita poruka

Ronald Koeman prozvao Joana Laportu: “Predsjednik uvijek može sumnjati u trenera, ali…”

Hina

Ronald Koeman/Foto REUTERS

Ronald Koeman/Foto REUTERS

Te sumnje su izašle u medije i bila je to njegova velika greška - rekao je Nizozemac



BARCELONA Nizozemski nogometni trener Ronald Koeman izjavio je da predsjednik Barcelone Joan Laporta pogrešno vodi katalonski klub, objavili su španjolski mediji.


“Predsjednik uvijek može sumnjati u svog trenera. No, te sumnje su izašle u medije i bila je to njegova velika greška”, kazao je Koeman, koji je preuzeo Barcu u kolovozu 2020., ali ga je zbog loših rezultata Laporta smijenio u listopadu 2021.


“Imao sam vrlo kompliciran mandat u Barceloni. Oduzeli su mi Messija i to je bio težak udarac. Na kraju mi je laknulo kad sam otišao iz Barce”, rekao je Koeman. On je kritizirao sustav igre Barcelone. “I ja sam za dominaciju na svakoj utakmici, ali Barca živi u prošlosti sa svojom formacijom 4-3-3 i tiki-taka nogometnom. Nogomet je danas brži i ne možete živjeti u prošlosti”, dodao je Koeman.




On smatra da dolazak 33-godišnjeg poljskog golgetera Roberta Lewandowskog ne bio pravi potez: “Lewandowski je sjajan igrač, ali ima određene godine. Možda su mu ostale još dvije godine nogometa na vrhunskom nivou”.