Novi otkaz

Romeo Jozak više nije izbornik Kuvajta, smijenjen je nakon godinu dana

Hina

Romeo Jozak/Foto Arhiva NL

Romeo Jozak/Foto Arhiva NL



KUVAJT/ZAGREB Romeo Jozak je smijenjen s mjesta izbornika kuvajtske nogometne reprezentacije nakon domaćeg poraza od 0-3 od Australije u drugom kolu azijskih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.


Jozak je na dužnost kuvajtskog izbornika postavljen prije godinu dana, tri mjeseca nakon što je dobio otkaz u varšavskoj Legiji.


»Nogometni je savez odlučio poslušati savjet tehničkog odbora da se raskine suradnja sa tehničkim stožerom reprezentacije«, stoji u priopćenju Kuvajtskog nogometnog saveza.




Poraz od Australije uslijedio je nekoliko dana nakon što je Kuvajt, 156. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, porazila Nepal 7-0 na početku kvalifikacija za SP 2022. i Azijski kup 2023.


»Čestitke mojim ‘Plavim dečkima’! Snažan početak kvalifikacija i poruka svijetu da se Kuvajt vraća na međunarodnu nogometnu scenu«, napisao je 46-godišnji Jozak na twitteru nakon domaće pobjede nad Nepalom.


Kuvajt je i dalje vodeći u skupini B s jednom pobjedom iz dvije utakmice, a sljedeći suparnik mu Jordan koji ga dočekuje u Amanu 10. listopada.


Osam prvih reprezentacija iz osam kvalifikacijskih skupina i četiri najbolje drugoplasirane prolaze u treći krug kvalifikacija.