Pomirba

Romelu Lukaku ipak ostaje na Stamford Bridgeu, belgijski napadač se ispričao nakon sastanka s Thomasom Tuchelom

Hina

Romelu Lukaku i Thomas Tuchel/Foto REUTERS

Romelu Lukaku i Thomas Tuchel/Foto REUTERS

Nisam trebao davati takve izjave, rekao je Lukaku



LONDON Belgijski nogometaš Romelu Lukaku ostaje u Chelseaju nakon što je obavio pomirbeni sastanak s trenerom londonskog kluba Thomasom Tuchelom.


Tijekom prošlog tjedna Lukaku je prvi uzburkao javnost nakon što je javno naglasio da je „nezadovoljan u klubu“ – zbog taktike s kakvom igra Chelsea i vlastite pozicije u momčadi. Pritom je izjavljivao ljubav prema svom nekadašnjem klubu Interu, njegovim navijačima te je indirektno tražio povratak u aktualnog talijanskog prvaka.


Vrlo brzo nakon tih navoda javio se i trener Chelseaja Tuchel koji je osudio takav istup svog prvog napadača te je napomenuo da je to bila „nepotrebna buka za klub“ i da se takve stvari „moraju rješavati unutar četiri klupska zida“.




U međuvremenu se spominjao odlazak Lukakua, vrlo ozbiljno su engleski mediji pisali o njegovom odlasku u Tottenham gdje bi se spojio s trenerom Antoniom Conteom, s kojim je radio u Interu.


No, dogodio se pomirbeni sastanak trenera i napadača. Svi ti navodi o odlasku su odbačeni, a Lukaku se ispričao zbog svog istupa.


„Nisam trebao davati takve izjave“, rekao je Lukaku kojeg je Tuchel kaznio zbog tih riječi tako što ga je izostavio s igračkog kadra uoči derbi utakmice protiv Liverpoola (2-2).


Tako su se strasti smirile, Lukaku je priznao krivnju, Tuchel oprostio i belgijski će napadač nastaviti davati sve od sebe u klubu gdje je ove sezone, u 18 nastupa u svim natjecanjima, postigao sedam pogodaka.