Kraj priče

Roman Abramovič uručio otkaz Franku Lampardu: “Odluka je bila jako teška, imamo odličan osobni odnos”

Hina

Frank Lampard/Foto REUTERS

Frank Lampard/Foto REUTERS

Ime njegovog nasljednika još nije poznato, ali otočki mediji nagađaju da bi to mogao biti bivši trener PSG-a Nijemac Thomas Tuchel



LONDON Engleski prvoligaš Chelsea otpustio je u ponedjeljak trenera Franka Lamparda nakon pet poraza u osam ligaških utakmica, objavio je londonski klub na službenim stranicama.


“To je bila jako teška odluka za klub, ne samo jer imam odličan osobni odnos s Frankom i jako ga poštujem”, navodi se u izjavi vlasnika Chelsea Romana Abramoviča.


“On je izrazito častan čovjek i ima visoku radnu etiku. Međutim, u sadašnjim okolnostima vjerujemo da je najbolje promijeniti trenera”, dodao je Abramovič.




Chelsea, u kojem igra hravstki reprezentativac Mateo Kovačić, trenutačno je deveti na ljestvici s 11 bodova manje od vodećeg Manchester Uniteda.


Lampard, koji je odveo Chelsea finala FA kupa u svojoj prvoj godini na trenerskoj klupi u sezoni 2019./20 i do četvrtog mjesta u prvenstvu, nije dobro počeo ovu sezonu iako je klub potrošio više od 220 milijuna funti na pojačanja.


S klupe odlazi manje od 24 sata nakon što je Chelsea pobijedila Luton Town 3-1 i plasirao se u peti krug FA kupa.


Ime njegovog nasljednika još nije poznato, ali otočki mediji nagađaju da bi to mogao biti bivši trener PSG-a Nijemac Thomas Tuchel.