Utrka milijunaša

Roger Federer najplaćeniji sportaš na svijetu, Cristiano Ronaldo zarađuje više od Lea Messija

Hina

u kratkim crtama

  • Među sto najplaćenijih sportaša na svijetu najviše je košarkaša, čak 35

Cristiano Ronaldo, Roger Federer i Leo Messi

Cristiano Ronaldo, Roger Federer i Leo Messi

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković je na 23. mjestu sa 44,6 milijuna dolara zarade (32 milijuna od sponzora)NEW YORK  Švicarski tenisač Roger Federer je najplaćeniji aktivni sportaš na svijetu za 2020. godinu, objavio je u petak magazin Forbes. U posljednjih 12 mjeseci zaradio je 106,3 milijuna dolara, od čega čak 100 milijuna od sponzora, među kojima se ističu Barilla, Moet & Chandon, Rimowa, Rolex, Credit Suisse te Mercedes-Benz.


Federer je prvi tenisač koji je postao najplaćeniji sportaš na svijetu u godišnjoj listi Forbesa, koja se objavljuje zadnjih 30 godina.


Najbolje plaćene sportašice su dvije tenisačice, Japanka Naomi Osaka (37,4 milijuna dolara) i Amerikanka Serena Williams (36 milijuna)
Na drugom mjestu je nogometaš Cristiano Ronaldo (105 milijuna dolara/45 milijuna od sponzora). Treće mjesto također pripada nogometašu, Lionelu Messiju (104 milijuna/32 milijuna od sponzora), slijedi još jedan nogometaš Brazilac Neymar (95,5 milijuna/25 milijuna od sponzora), a na petom mjestu je zvijezda košarkaške NBA lige LeBron James (88,2 milijuna/ 60 milijuna od sponzora).


Prvi tenisač svijeta Novak Đoković je na 23. mjestu sa 44,6 milijuna dolara zarade (32 milijuna od sponzora).


Najbolje plaćene sportašice su dvije tenisačice, Japanka Naomi Osaka (37,4 milijuna dolara) i Amerikanka Serena Williams (36 milijuna).


Među sto najplaćenijih sportaša na svijetu najviše je košarkaša, čak 35. Slijede igrači američkog nogometa (NFL), kojih ima 31 na listi, a iza njih su nogometaši (14 igrača).