Plavo pojačanje

Rog: Pjaca mi je veliki prijatelj, veselim se utakmicama s Rijekom i Hajdukom. Cilj? Naslov prvaka

Hina

Marko Rog / Foto: M. HABLJAK/PIXSELL

Marko Rog / Foto: M. HABLJAK/PIXSELL



ZAGREB – U nekim drugim vremenima u Maksimirskoj 128 bi sve prštalo od medijskih aktivnosti uoči velike europske utakmice, kalibra sutrašnjeg gostovanja kod Betisa, u sklopu otvaranja nokaut faze Konferencijske lige.


Tražili bi se načini za podizanje atmosfere u svlačionici i među navijačima, javnosti bi se servirale statistike prijašnjih dvoboja sa španjolskim klubovima, po tko zna koji put bi se prezentirale brojke koje govore da je Dinamo daleko najuspješniji hrvatski klub u europskim natjecanjima…


Sada, međutim, nema apsolutno ničega, kao da su svi u modrom taboru svjesni da razina igre koju momčad demonstrira u drugom dijelu sezone ne može napuniti optimizmom ni najstrastvenije navijače. Umjesto Europe, glavna tema u Maksimirskoj 128 trenutno su pojačanja koja bi trebala imati ključnu ulogu u pokušaju obrane naslova prvaka.




Tako je ovog utorka službeno predstavljen Marko Rog koji se još uvijek oporavlja od ozljede koljena.


– Lijepo se vratiti doma i vidjeti svoje ljude, govoriti naš jezik. Stalo mi je da pomognem klubu, iako trenutno nisam spreman za igru.


Najvažnije je da imamo dobre rezultate i cilj je da doprinesem tome. Malo se mučimo se malo, ali nakon toliko godina dominacije dogodi se takva sezona gdje nisi deset bodova ispred svih već u veljači. I dalje smo tu blizu i borit ćemo se do kraja.


Vjerujem da Dinamo ima kvalitetu za osvajanje naslova prvaka – rekao je Rog, koji bi se na teren mogao vratiti za mjesec dana.


Zadnju utakmicu je, pak, odigrao u kolovozu prošle godine, s time da se sada oporavlja od treće ozljede koljena u karijeri.


– Prvi put mi je bilo teško jer sam mjesec dana ranije igrao za reprezentaciju protiv Portugala, a dolazio je EURO. No, mislim da je sada kraj pehovima. Dobro se osjećam i željan sam igre.


Htio bih pokazati ljudima u klubu da mogu pomoći i dati doprinos osvajanju naslova prvaka. To nam je svima cilj – dodao je Rog koji je stigao na posudbu do kraja sezone iz Cagliarija.


Nakon toga mora se vratiti na Sardiniju. No, prema njegovim riječima, moguće je da i iduću sezonu provede u Dinamu.


– Ostat će mi godinu i pol dana ugovora s Cagliarijem. Što se tiče eventualnog ostanka u Dinamu, to će klubovi morati iskomunicirati – objasnio je Rog kojeg sada očekuje nadmetanje s bratićem Dariom Melnjakom i jako dobrim prijateljem Markom Pjacom.


Kako je sam istaknuo, s njima se redovito čuje.


– Dario mi je kao brat, od rođenja smo zajedno. Bit će zanimljivo u obitelji, a on zna da sam veliki Dinamovac. Pjaca mi je veliki prijatelj. Volio bih da smo sva trojica ovdje, ali takav je splet okolnosti.


Veselim se tim utakmicama, Rijeka i Hajduk mi izgledaju dobro i bit će zanimljivo igrati protiv njih – zaključio je Rog.