Zvižduci na San Siru

Roberto Mancini stao u obranu Donnarumme: “Nije to bila utakmica Milana i PSG-a već susret reprezentacije”

Hina

Roberto Mancini/Foto REUTERS

Roberto Mancini/Foto REUTERS

U takvoj ne baš lakoj situaciji Gigio je stvarno odlično obavio posao. Bilo mi ga je žao, dodao je ManciniMILANO  U prvom polufinalu ovogodišnje nogometne Lige nacija Španjolska je na San Siru, s 2-1, svladala europskog prvaka Italiju.


Cijelo drugo poluvrijeme Italija je odigrala s igračem manje (isključenje Bonuccija) te je stala rekordna pobjednička serija Talijana po kojoj nisu izgubili utakmicu kroz čak 37 utakmica u nizu prije ovog dvoboja.


Inače, velika većina navijača na San Siru i prije početka dvoboja je dala do znanja tko će im biti glavna meta u zviždanju i negodovanju. Nije to bio nitko iz suparničke momčadi već Gianluigi Donnarumma, vratar talijanske reprezentacije. Razlog je jasan, ovoljetni odlazak vratara iz Milana prema PSG-u. Koncert zvižduka pratio je svaki njegov dodir lopte na utakmici.
„Ružno je bilo slušati sve to jer u pitanju nije bila klupska utakmica Milana i PSG-a, već susret talijanske reprezentacije. Italija je trebala biti stavljena na prvo mjesto, a sve ostalo iza toga“, komentirao je talijanski izbornik Roberto Mancini.


„U takvoj ne baš lakoj situaciji Gigio je stvarno odlično obavio posao. Bilo mi ga je žao“, dodao je Mancini.


Inače, talijanski izbornik je osvrćući se na susret rekao.


„S obzirom na suparnika i situaciju da smo cijelo drugo poluvrijeme igrali s desetoricom ovo je bila sasvim dobra predstava. Uostalom, prvo poluvrijeme je vrlo lako moglo završiti 1-1, a ne 0-2“, komentirao je Mancini prvi poraz svoje Italije nakon čak 37 utakmica.