Derbi u Maksimiru

Rijeku se ne dočekuje spokojno u redovima Modrih: “Jakirović je napravio respektabilnu ekipu”

Davor Petrović

Ante Čačić i Arijan Ademi/Foto PIXSELL

Ante Čačić i Arijan Ademi/Foto PIXSELL

Ovog proljeća igraju vrlo učinkovito - rekao je Ante Čačić



ZAGREB  Najavljujući današnju utakmicu s Rijekom, Ante Čačić se osvrnuo na Dinamova dva uzastopna poraza i zaključio da i aktualni lider Premiershipa ne bi bio siguran u osvajanje tri boda na gostovanju kod Šibenika.


– Uvjeravam vas, dovedite Arsenal na Šubićevac i oni će tamo teško pobijediti na podlozi koja, jednostavno, nije odgovarajuća. Na zadnje tri utakmice primili smo četiri gola od šest udaraca po našem golu. U Šibeniku smo imali 79 posto posjeda lopte i stvarno smo bili dominantni, ali napravili smo dvije kardinalne pogreške koje su nas koštale poraza. Slična situacija ponovila se i u Puli. Kad se pobjeđuje, pobjeđuju svi. A kad se gubi, najveća je odgovornost na treneru. Momčad se što prije treba rekuperirati i doći u potreban ritam – istaknuo je Čačić.


Spomenuta tri ogleda bila su s Osijekom (1:1), Šibenikom (1:2) i Istrom 1961 (0:1), statistika govori da Rijeka u ovom dijelu sezone drži dosta bolju formu od tih klubova.




– Ispred nas je vrlo bitna utakmica. Sada moramo pokazati da su loše stvari iza nas. Domaćini smo nabujaloj Rijeci, kolega Sergej Jakirović je napravio respektabilnu ekipu koja ovog proljeća igra vrlo učinkovito. Dinamo je apsolutni favorit i situacija nam nalaže da se vratimo osvajanju bodova na svom terenu. Prije 23-24 dana odigrali smo fenomenalnu utakmicu protiv Hajduka, uspjeli smo proći Lokomotivu u Kupu i odlično igrali protiv Osijeka, koji je dva puta izvlačio loptu iz praznog gola – objasnio je maksimirski šef struke.


Današnja utakmica označit će i oproštaj od Arijana Ademija, kojem od sutra počinje ugovor s kineskim klubom zvanim Beijing Gouan.


– Dinamo je ušao u rezultatsku rupu, a morat ćemo se naviknuti na početak ere igranja bez kapetana. Ademi je sigurno posebna tema jer igra oproštajnu utakmicu. Dao je svojih trinaest godina za Dinamo, a i Dinamo je njemu dao jako puno. Njegova je velika želja da ovom ponudom materijalno osigura budućnost svoje obitelji i želi se oprostiti od Dinama kada je u vrhu. Ademi je uzor svima u svlačionici, od prvog do zadnjeg, i zaslužuje da učinimo sve da mu oproštajna utakmica ostane u dobrom sjećanju – zaključio je Čačić.