Član Druge lige Zapad

Rijeku će ove sezone u malonogometnoj ligi predstavljati i Škurinje NN: “Najvažnije nam je da mlađi nastave našim putem”

Katarina Blažević

KVARTOVSKA PRIČA - Članovi Škurinja NN

KVARTOVSKA PRIČA - Članovi Škurinja NN

Nemamo prevelike ciljeve, jedino želimo da ekipa ostane na okupu i da mladi nastave našim putem - kaže Antonio Radoslović



RIJEKA Rijeka godinama nije imala predstavnika u službenim malonogometnim natjecanjima, a ove sezone u jednoj će ligi igrati čak dva kluba. Uz MNK Rijeka, osnovan ove godine, svoje je mjesto u Drugoj HMNL – zapad našao i Škurinje NN (Novo naselje).


Veruda, Lošinj i Rab odustali su od natjecanja ove sezone te su, umjesto njih, do drugoligaškog društva došli Rijeka, Škurinje NN i Zagreb 92. Klub iz riječkog kvarta, Škurinja, djeluje zapravo već od 2003. godine, ali je nedavno došlo do promjene u klupskoj organizaciji.


– Dečki prije nas klub su osnovali još 2003. godine, a onda smo mi mlađi ove godine došli na ideju da osnujemo svoj klub. Tada smo zapravo shvatili da je bolje preuzeti klub od starijih, bez promjene u imenu kluba, te smo samo napravili izmjene kod predsjednika i ostalih nadležnih – govori predsjednik MNK Škurinje NN Antonio Radoslović, dok je potpredsjednik kluba Nikodem Grubić, a tajnik i glavni trener ekipe Marino Perković.


Igrači iz kvarta




Od dvadesetak igrača, otprilike polovica dolazi upravo sa Škurinja, ali dečki na treninge moraju ići izvan Rijeke. Trenutno treniraju u opatijskoj dvorani Marino Cvetković, dok će utakmice igrati u Dvorani mladosti.


– Pola ekipe je iz našeg kvarta te se svi znamo jako dugo. Imamo i kadete i juniore te ćemo se s njima također natjecati u njihovoj Drugoj ligi. Imaju li stariji iskustva? Velik dio je igrao Drugu i Treću hrvatsku nogometnu ligu u velikom nogometu, a u malom nogometu nitko nema službenog iskustva s obzirom na to da nije niti bilo klubova koji su se natjecali. Ali, imamo nekog iskustva s turnira po cijeloj Hrvatskoj i gradskih liga. Upravo smo prije dvije godine i pobijedili u gradskoj ligi, potom je došlo do pandemije koronavirusa te nam je bilo teško pronaći dvoranu za treninge.


Do ulaska Škurinja NN u Drugu ligu – zapad došlo je nakon odustajanja triju klubova zbog financijskih problema. Niti riječkim klubovima neće biti lako u svojim premijernim sezonama.


– Mi se trenutno financiramo od članova kluba, kojih imamo oko pedeset. Članarine nam donose neki novac, sponzora imamo nešto sitno.


Gradski derbi


Škurinje NN je u drugoligašku avanturu krenuo danas Kup utakmicom protiv Novog Marofa, dok će prvi prvenstveni susret odigrati ovog vikenda kod Zagreba 92, također novog drugoligaša. A prva domaća utakmica odmah će donijeti i gradski derbi. Škurinje NN će u Dvorani mladosti u drugom kolu snage odmjeriti s Rijekom.


– Poznajemo sve dečke iz Rijeke s nogometnih susreta, evo, u drugom kolu smo mi domaćini u Dvorani mladosti. Nadamo se da će biti vatreno, ha, ha. Gledatelji će moći dolaziti na utakmice, zasad je odredba da će utakmice moći gledati sto gledatelja bez EU digitalne COVID potvrde, ali možda nam omoguće i više od sto, u tom slučaju s EU digitalnim COVID potvrdama.


Ove sezone drugoligaš sa Škurinja ne želi previsoko ciljati. Nova kvartovska priča ide korak po korak.


– Nemamo prevelike ciljeve, jedino želimo da ove godine ekipa ostane na okupu i da budemo negdje bliže sredini ljestvice, nego njezinom dnu. Ipak nam je najvažnije da ostanemo svi zajedno i za godinu, dvije te da mlađi igrači nastave našim putem – kaže Antonio Radoslović.