Marijan Brnčić

Rijekina i Dinamova legenda razočarana igrom Hrvatske: “Igramo staromodno i bez ikakve ideje”

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ako se nešto dramatično ne promijeni protiv Škotske u utorak navečer, mogla bi to biti bolna istina hrvatske reprezentacije, tvrdi Brnčić



Marijan Brnčić, bivši prvotimac Rijeke i Dinama ovako je prokomentirao remi Hrvatske s Češkom:


“Ne mogu vjerovati, jednostavno ne mogu vjerovati da takve igračke veličine, igrači koji igraju u takvim klubovima, mogu igrati toliko loše. Sporo, potpuno staromodno, onako kako danas, bez ikakve ideje, više praktično ne igra skoro ni jedna reprezentacija. Ako si viceprvaci svijeta ne mogu dopustiti usporedbe s igrama Italije prije svih, ali i Belgije i sličnih reprezentacija, pitanje njihovog ostanka na Europskom prvenstvu nameće se samo po sebi.





Kad kažete Italija, pa pojam »triangolo« odmah pada na pamet. Ali kako ga odigrati kad se baš nitko ne otkriva. Ne znam, ali nije mi jasno kako reprezentacija takvih kvaliteta ima tako nevjerojatni niz negativnih igara. Moramo se ubrzati i modernizirati igru, u protivnom od svega neće biti ništa. Kratko i jasno, osim po odličnom Perišićevom potezu, baš po ničem nismo bili bolji, baš po ni jednom elementu igre nismo zaslužili pobjedu.


Dakle, promjene ili odlazak kući. Viceprvaci svijeta izgleda nisu u stanju ući ni među 16 najboljih u Europi. Ako se nešto dramatično ne promijeni protiv Škotske u utorak navečer, mogla bi to biti bolna istina hrvatske reprezentacije.”