Karlo Perić

Rijekin krvnik smatra da su Bijeli na kraju dobro prošli: “Možda zvuči bahato, ali mogli smo pobijediti s dva-tri gola razlike”

Davor Petrović

Karlo Perić/Foto PIXSELL

Karlo Perić/Foto PIXSELL

Trener nas je dobro posložio, i to se vidi na terenu - kaže napadač Hrvatskog dragovoljca



ZAGREB Suvišno je objašnjavati koliko je pozitivnih elemenata u redove Hrvatskog dragovoljca donijela senzacionalna pobjeda nad Rijekom. Do kraja prvenstva ostalo je još devet kola, zaostatak za Istrom 1961 iznosi jedanaest bodova, a to u Sigetu budi nadu da se može izvesti čudo u obliku očuvanja prvoligaškog statusa.


Ipak, takve kombinacije trenutačno spadaju u sferu onoga što se može kategorizirati kao neizvjesna budućnost. Sadašnjost, pak, u prvi plan baca dvostrukog strijelca Karla Perića za kojeg će svi u Sigetu reći da je dijete kluba. Naime, on je prije mjesec dana proslavio 21. rođendan, a u redovima Hrvatskog dragovoljca je proveo više od pola života, uz kratku epizodu u mlađim dobnim kategorijama Dinama.


Uoči početka ove sezone Perić je potpisao novi ugovor s Hrvatskim dragovoljcem, a zatim je dočekao svoj debitanski nastup u HT Prve HNL. Do sada je u elitnom razredu hrvatskog nogometa zaigrao 22 puta, s time da mu je utakmica s Rijekom donijela peti nastup od prve minute. I ne samo to. Perić je Rijeci zabio svoje prve prvoligaške golove.




– I nakon prospavane noći osjećaj je baš lijep. Postigao sam prvijenac u HT Prvoj ligi i zabio dva gola za pobjedu protiv momčadi koja igra najljepši nogomet u Hrvatskoj. Prema tome, ne mogu se ni na što požaliti – rekao nam je u ponedjeljak Perić, kojem je malo nedostajalo do »hat-tricka«.


Odlična atmosfera


Preciznije, u 65. minuti lijepo se riješio Darka Velkovskog na rubu kaznenog prostora, ali mu završnica nije bila na pravoj razini.


– Tu mi je lopta malo prešla preko noge. Bilo bi čudesno da sam zabio tri gola Rijeci, ali i ovako sam zadovoljan. Najvažnije je da smo pobijedili velikog suparnika i osvojili važne bodove – dodaje Perić.


Prema njegovim riječima, tijekom prošlog tjedna u Sigetu se stvaralo pozitivno ozračje, na čijim temeljima je bujao optimizam.


– Ovog proljeća kvalitetno treniramo i imamo odličnu atmosferu. Dečki koji su nam došli na posudbu iz Rijeke pri tome imaju značajnu ulogu. Iako su u nedjelju igrali protiv svog kluba, svi su pružili svoj maksimum. Na kraju nas je lopta nagradila za sve što smo pokazali – objašnjava 21-godišnji napadač.


Nanjušili krv


Svi oni koji su gledali utakmicu reći će da je Rijeka dobro prošla u Kranjčevićevoj.


– To možda zvuči bahato, ali istina je. Imali smo dosta izglednih prilika i mogli smo pobijediti s dva-tri gola razlike. Šteta je što smo propustili te velike prilike. Možda je tu utjecaja imalo i polufinale Kupa koje je Rijeka igrala s Osijekom. U svakom slučaju, osjetili smo da možemo i brzo smo, kako se ono kaže, nanjušili krv. Za razliku od Rijeke, mi nismo imali puno toga za izgubiti – tumači Perić, uz napomenu da je Hrvatski dragovoljac nije ni slučajno pomislio na igranje bunkera.


Ova pobjeda ispunila je Siget dobrim vibracijama.


– Ponavljam, pobijedili smo momčad koja igra najljepši nogomet u našoj ligi. Možda ih je sada koštao Kup… No, mi uvijek želimo igrati nogomet, bez obzira na suparnika, a tako je bilo i sada. Trener nas je dobro posložio, i to se vidi na terenu. Ostanak u ligi izgleda daleko, ali mi ćemo se boriti sve dok nam matematika daje izglede za uspjeh – zaključuje Perić.