Nemir u Aberdeenu

Rijekin europski suparnik mogao bi stići na Rujevicu oslabljen za standardnog braniča

Portal Novilist.hr

Derek McInnes, trener Aberdeena

Derek McInnes, trener Aberdeena

Bilo bi idealno kada bi Scott McKenna bio u zrakoplovu za Hrvatsku s nama. Big Scott igra sjajno otkada se ustalio u momčadi. Čovjek planina i odličan nogometaš koji zna i zabiti pogodak. Volio bi da ostane s nama, ali ako ode za onudom tijekom idućeg tjedna želim mu svu sreću - rekao je Considine.



ABERDEEN Priča dana među novinarima koji prate Aberdeen, Rijekog suparnika u treće pretkolu Europske lige, nije pobjeda nad Čihurom i skorašnji susret s Rijekom već sjajna forma napadača Sama Cosgrovea. Zabio je tri pogotka Gruzijcima, odnosno ukupno 25 golova u posljednja 32 nastupa za Aberdeen što ga je, tvrde škotski novinari, stavilo u fokus mnogim uglednim engleskim klubovima. 


Andy Considine stup Aberdeenove obrane tvrdi da je u Cosgroveovu slučaju stvar vrlo jasna: 


– Dolazak u Aberdeen je za mlade igrače fantastičan potez jer mogu puno naučiti od našega trenera Dereka McInnesa i pomoćnika Tonyja Dochertya. Proveli su sate i sate rada s Cosgroveom i to se isplatilo! Sam je trpio mnoge kritike, ali se izdigao iznad toga i jako puno popravio mnoge stvari u svojoj igri.




Pred Aberdeenom je u nedjelju prvenstveni susret s Heartsom, a onda počinje “operacija Rujevica”.


– Pred nama je težak tjedan. U Europi se igra drugačiji nogomet, lopta je uvijek na travnjaku, ne igra se dugim loptama. A mi imamo dečke koji su u stanju igrati takav nogomet. I to nas ohrabruje – dodao je Considine, koji bi prema špekulacijama otočkih novinara mogao ostati bez suigrača u zadnjem redu Scotta McKenne za kojega su zainteresirani QPR i Nottingham Forest.


– Bilo bi idealno kada bi Scott bio u zrakoplovu za Hrvatsku s nama. Big Scott igra sjajno otkada se ustalio u momčadi. Čovjek planina i odličan nogometaš koji zna i zabiti pogodak. Volio bi da ostane s nama, ali ako ode tijekom idućeg tjedna ode za ponudom želim mu svu sreću – rekao je Considine.