Subota velikih odgovora

Rijeka, Lokomotiva ili Osijek: večeras ćemo dobiti odgovor na nikad luđu utrku za titulom doprvaka

Portal Novi list

Želimo biti drugi, žele to i Lokomotiva i Rijeka, ali njima ostaje još finale Kupa koje je nama nepravedno oduzeto - rekao je Ivica Kulešević, trener OsijekaRIJEKA Osijek, Lokomotiva ili Rijeka. Tri kandidata za jedno mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Dugo već završnica prvenstva nije donijela takvu dramu. Za to se pobrinuo u raspored. Dva naizglednija kandidata, Osijek i Lokomotiva, pritom igraju međusobno. Rijeka dočekuje otpisanu Istru 1961 i pritom ovisi o ishodu ogleda kraj Drave. Riječanima treba pobjeda nad Puljanima i remi u Osijeku. To je jedina kombinacija koje je može odvesti bijele do nove titule viceprvaka. Osječanima može biti dovoljan i bod, ali tek pod uvjetom da Rijeka ne dobije Istru 1961. Svaka pobjeda Rijeke znači da Osijek ili Lokomotiva moraju pobijediti ako žele u skorašnji ždrijeb 2. pretkola LP.


– Očekujem pravi derbi, onaj koji će stvoriti junak, a i tragičar, ove druge ne mislim u našim redovima. Želimo biti drugi, žele to i Lokomotiva i Rijeka, ali njima ostaje još finale Kupa koje je nama nepravedno oduzeto. Zato mi danas pred sobom za razliku od naših konkurenata imamo “biti ili ne biti”, a ja u svoje igrače vjerujem i očekujem pobjedu – rekao je Ivica Kulešević, trener Osječana.


Jednim uhom pratit ćemo zbivanja iz Osijeka – kazao je Simon Rožman, trener Rijeke
Goran Tomić na ovaj ogled gleda manje sudbonosno kao njegov kolega na osječkoj klupi.


– Ovo je valjda dosad najjednostavnija najava neke utakmice, jer nam samo pobjeda donosi to željeno drugo mjesto. I Osječani i mi želimo isto, vjerujem da ćemo pronaći pravu taktiku za tih posljednjih 90 minuta – kazao je trener Lokomotive.


Trener Rijeke Simon Rožman svjestan je da ambicije i želje njegove momčadi da bude druge u visokom postotku ovisi o drugima.


– Ne odlučujemo sami o sebi, čekamo, ali u tom čekanju ishoda iz Osijeka ne smijemo zaboraviti da moramo dobiti Istru 1961. Jednim uhom pratit ćemo zbivanja iz Osijeka – kazao je Rožman.


 Tablice omogućuje SofaScore LiveScore