Breme favorita

Rijeka je za Real Sociedad prvo finale sezone, pobjeda je imperativ za momčad Imanola Alguacila

Mateo Sučić

Cristian Portu i Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)/Foto REUTERS

Cristian Portu i Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)/Foto REUTERS

Koliko je Real Sociedad jak u središnjem dijelu, najbolje ilustrira podatak da s 22 pogotka imaju najbolji napad i drugu najbolju obranu La Lige



RIJEKA Real Sociedad dočekuje Rijeku kao vodeća momčad La Lige, a nakon četiriju europskih utakmica sudar s »bijelima« predstavlja im prvo finale sezone. Pobjeda protiv Rijeke je imperativ za momčad Imanola Alguacila kako bi u posljednjem kolu zadržali visoke izglede za prolazak skupine, a trijumf nad momčadi Simona Rožmana može im već sutra donijeti prezimljavanje u Europi. Da bi se to ostvarilo, Real Sociedad mora pobijediti Rijeku, a Napoli slaviti u Alkmaaru kod AZ-a. Nije nemoguće i zbog toga je Alguacil sudar s Riječanima pretpostavio derbiju protiv Villarreala.


Trener Real Sociedada odmarao je neke važne igrače, nije želio forsirati povratak Gorosabela i Davida Silve, uz to je odmorio i neke igrače iz ofenzivnog dijela pa je za očekivati da će na Anoeti suprotstaviti »bijelima« svoje najjače snage. Povratak Davida Silve posebno je dočekan s odobravanjem, igrač je to koji s Merinom i Zubimendijem kontrolira sredinu igrališta, diktira ritam i kreira igru.


Koliko je Real Sociedad jak u tom središnjem dijelu, najbolje ilustrira podatak da s 22 pogotka imaju najbolji napad i drugu najbolju obranu La Lige, odnosno da je Mikel Oyarzabal sa sedam golova najbolji strijelac tamošnjeg prvenstva.




Oyarzabal, Portu i Isak trebali bi biti trojac s kojim će Alguacil napasti Rijeku na Anoeti, s klupe će kao na Rujevici priliku vjerojatno čekati Willian Jose, dok je Jon Bautista, junak iz prve utakmice i Alguacilov džoker, zaleđen na klupi. U Rijeci je ušao i za šest minuta postigao pobjedonosni pogodak, nakon toga je odigrao 24 minute protiv Huesce i 15 protiv Napolija na kojima nije uspio napredovati u napadačkoj hijerarhiji te je ostao treći trenerov izbor.