Igor Cvitanović

Rijeka je favorit, ali ima svoje mane koje ćemo nastojati iskoristiti

Ivica Cerovac

Igor Cvitanović/Foto PIXSELL

Igor Cvitanović/Foto PIXSELL

Pred nama je još jedna teška utakmica protiv zahtjevnog protivnika koji će na papiru biti favorit, ali mi se dižemo iz kola u kolo te očekujem da ćemo biti dostojan takmac Rijeci i opravdati ono što od nas priželjkuju naši navijači – kaže trener Puljana



PULA Pred nogometašima Istre 1961 deset je dana unutar kojih će odigrati tri utakmice nakon kojih će se, gotovo sigurno, znati predstoje li im dodatne kvalifikacije za očuvanje prvoligaškog statusa, treće u četiri posljednje godine. Suprotno uvriježenoj izreci da šećer stiže na kraju, »zeleno-žutima« on će biti serviran odmah na početku. Bit će to 40. put da će se ove dvije momčadi sučeliti u borbi za prvoligaške bodove, od čega 20. s ovu stranu Učke, susjedski dvoboj u kojem će domaćin tražiti svoju petu pobjedu.


Zvuči pomalo kao nemoguća misija, očekivati pobjedu pretposljednje momčadi u srazu s drugoplasiranom, koja pred ovu utakmicu na svom kontu ima 37 bodova viška, ali trenutno stanje na ljestvici pred susjedski derbi poprilično gubi na značaju. Svjesni su u pulskim redovima da sve osim trijumfa donosi novi sraz sa Šibenikom ili Varaždinom, ovisno u raspletu u drugoligaškoj završnici.


Tri u deset dana


– Pred nama je još jedna teška utakmica protiv zahtjevnog protivnika koji će na papiru biti favorit, ali mi se dižemo iz kola u kolo te očekujem da ćemo biti dostojan takmac Rijeci i opravdati ono što od nas priželjkuju naši navijači – kaže trener Igor Cvitanović, priznavši da još uvijek nije razriješio sve dileme oko početnog sastava. – Uz ono s čime mi raspolažemo u ovom trenutku, naravno da gledamo i protivnika te u svemu tome nastojimo naći neki balans kako bismo parirali Rijeci, ali i odradili neke svoje zamisli. Za očekivati je da ćemo krenuti s dvije špice, a kako Mierez zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa, u momčad je vraćen Perić-Komšić. Želim na raspolaganju imati trojicu napadača kako bih imao više varijanti za kojima mogu posegnuti, ovisno o tome kako se bude razvijala situacija na terenu.




Uz Miereza, zbog kartona danas neće biti niti Iglesiasa, ali zato se nakon preležane »žutice« u konkurenciju vraćaju Pavić i Lončar. I zdravstveni bilten imat će utjecaja na sastav.


– Bosančić je tek u četvrtak odradio punom snagom prvi trening i neće biti u konkurenciji, kao ni Maicon koji je još uvijek ozlijeđen. Imamo korektan igrački kadar i nakon što su nas u zadnje vrijeme nekolicina napustila, ostali su samo oni igrači na koje računamo. Koga god da stavim, sigurno neću pogriješiti jer svi rade maksimalno na treninzima i u dobrom su stanju. Ovi pozitivniji rezultati u zadnje vrijeme podigli su igrače te su ispred mene slatke brige koga odabrati, istaknuo je Cvitanović. – Pred nama su tri utakmice u deset dana, a imamo igrače koji su u zadnje vrijeme imali veliku minutažu i donekle su izraubani, kao i one koje smo puno manje koristili.


Podrška Buriću


Premda to Cvitanović nije decidirano potvrdio, za očekivati je da će najmlađi član seniorske momčadi, 18-godišnji Toni Burić, protiv Rijeke krenuti s klupe.


– Burić je, manje-više, član početne jedanaestorice, ali on je i mladić koji se razvija i kojem treba dati podršku. Rekao sam da će stalno igrati i iza toga stojim, ali ostaje nam da vidimo koliku će minutažu dobiti. Odigrao je nešto lošije prvo poluvrijeme protiv Lokomotive i ne želimo dijete koje obećava i koje je sigurno projekt kluba, »zakucavati« u nekom negativnom smislu. Shodno s time, vjerojatno Burić danas neće zaigrati od prve minute, ali on je tu i u sezoni koja dolazi sigurno će davati puno više, ali i mi ćemo od njega puno više tražiti – najavio je Cvitanović, koji će danas deveti put sjediti na »zeleno-žutoj« klupi i tako zaokružiti krug. – Rijeka ima svoje prednosti u odnosu na nas i na nama je da ih osujetimo. S druge strane, kao i svaka momčad, i ona ima svoje mane koje ćemo nastojati iskoristiti. Koliko ćemo u tome uspjeti, vidjet ćemo. U zadnje dvije utakmice protiv klubova iz »gornjeg doma« uzeli smo četiri boda i sad nam slijede dvije nove te ukoliko ponovimo nešto slično, možemo razmišljati o osmom mjestu.