Bruno Petković

Rijeka je dobra, ali ljestvica najbolje govori o našoj i njihovoj kvaliteti

Ivana Vaupotić

Bruno Petković i Roberto Punčec/Foto PIXSELL

Bruno Petković i Roberto Punčec/Foto PIXSELL

ZAGREB Rujevica je ostala jedini hrvatski stadion na kojem Dinamo ove sezone nije uknjižio pobjedu, no u Maksimirskoj 128 nitko ne pati zbog toga. Modrima je puno važnije saznanje da su u srazu sa skorašnjim suparnikom u finalu Hrvatskog nogometnog kupa demonstrirali silu i svima pokazali ih osvajanje naslova prvaka nije uspavalo ni opustilo.Uostalom, dovoljno govori činjenica da je Simon Sluga bio najistaknutiji igrač u redovima Rijeke. Preciznije, Dinamo je uputio 23 udarca prema golu suparnika, s time da ih je osam bilo usmjereno unutar okvira. Iako su mreže mirovale tijekom tih devedeset minuta igre, raspored snaga na terenu dodatno je podigao ionako visoko samopouzdanje modrog ansambla.

– Odigrali smo jako dobru utakmicu i cijelo vrijeme smo bili kompaktni. Sigurno je da smo sve te prilike morali bolje iskoristiti. Smatram da smo dominirali na svim dijelovima terena i žao mi je što nismo osvojili sva tri boda – kaže Bruno Petković, koji je na Rujevici predvodio modri napad.


U idućih šest dana Dinamo očekuju dvije utakmice s lokalnim rivalima. U srijedu na stadion Maksimir stiže Gorica, koja još uvijek sanja europske snove, a subota donosi gostovanje kod Intera u Zaprešiću. Nakon toga na rasporedu je odlazak na finale Hrvatskog nogometnog kupa u Puli.


– Rijeka se pokazala kao jako dobra momčad. Međutim, mislim da ljestvica naše lige najbolje govori našoj i njihovoj kvaliteti. Zbog toga mislim da je ovaj bod sigurno puno veći za njih nego za nas – zaključuje Petković.