SuperSport HNL

RIJEKA – ISTRA 1961 0:1 KRAJ! Bijeli nastavili po starom, Istra je danas prvi put u povijesti slavila u Rijeci

Portal Novi list

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK



RIJEKA Rijeka od 15 sati na Rujevici u susjedskom derbiju dočekuje Istru 1961. Prijašnjih sezona uglavnom je to bila utakmica nalik prometu jednosmjernom ulicom. Obično se visokopozicionirana Rijeka rutinski obračunavala s davljenikom iz Pule. Uloge su ovoga ne baš potpuno obrnute, ali svakako – bitno drugačije. Puljani ove sezone izgledaju vrlo solidno, nalaze se u sredini ljestvice, a Rijeka je pri dnu, preciznije ovaj susret dočekuje kao pretposljednja momčad lige.


Doduše, baš ovaj susret može Bijelima donijeti iskorak s dna, ali za to je neophodno potrebna – pobjeda. Potrebna je i da popravi loš dojam kojega je momčad talijanskog stručnjaka Sersea Cosmija ostavila u kup susretu u Kutini, te nakon toga u prvenstvenoj utakmici u Koprivnici protiv Slaven Belupa. S obzirom na to da nakon susreta protiv Istre 1961 do zimske stanke predstoje još samo dvije utakmice, a raspored Rijeci donosi gostovanje kod zahuktalog Varaždina i potom domaći susret s Dinamom, jasno je da susjedski derbi predstavlja najbolju priliku za pobjedu uoči velike prvenstvene pauze.


Stigli su sastavi. U momčadi Rijeke napravljena je samo jedna izmjena. Smolčić počinje na klupi, a Krešić kreće u zadnjoj liniji.


Foto galerija: SuperSport HNL: Rijeka - Istra 1961 Foto: Mateo Levak





90+5. minuta Gotova je utakmica na Rujevici, Erceg je donio Puljanima tri boda. Inače, nikada u povijesti Istra 1961 nije pobijedila u Rijeci. Do danas.


83. minuta Labrović je sada spasio Bijele. Ovoga puta Erceg je proigrao Hujbera, koji je pokušao prebaciti Labrovića, ali nije mu uspjelo. Majkić je prije toga obranio najbolju priliku Rijeke na utakmicu, onu Vučkića koji je tukao glavom.


72. minuta Obregon tuče pored gola nakon slobodnog udarca Vrančića.


63. minuta GOL! Bijeli su solidno krenuli u drugi dio, izgledalo je to bolje nego u prvih 45 minuta… Ali Hujber je proigrao opasnog Ercega, koji je pobjegao riječkoj obrani i zaobišao Labrovića te poentirao iskosa s desne strane. Smolčić je zakucao loptu u svoju mrežu.


49. minuta Dobra šansa za Rijeku, Hodža je oduzeo loptu i proigrao Frigana, koji je tukao s 20-ak metara, a lopta je završila u bloku.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, Cosmi je napravio jednu promjenu. Smolčić je u igru umjesto Krešića.


45. minuta Kraj prvog dijela.


45. minuta Mogli su sada Bijeli zaprijetiti, Vukčević je ubacio s lijeve strane, nakon čega je Frigan pucao, ali gosti su to uspjeli blokirati.


42. minuta Erceg je sada malo razbudio utakmicu na Rujevici, tukao je snažno s dvadesetak metara, ali ravno u Labrovića.


17. minuta Damjan Pavlović je ubacio iz slobodnjaka, ali nije bilo opasnosti za goste.


16. minuta Sada je Hujber prekršajem zaustavio Ampema pa zaradio žuti karton, a Rijeka ima priliku iz slobodnjaka.


4. minuta Već su dva žuta kartona pala na utakmici, Ampem je požutio u trećoj minuti nakon što je nagazio Hujbera, dok je minutu kasnije Perković srušio Frigana.


1.minuta Počeo je susret na Rujevici.


RIJEKA – ISTRA 1961 0:1


Stadion na Rujevici. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelci: 0:1 Erceg (63′). Žuti kartoni: Ampem (Rijeka), Perković, Hujber (Istra 1961).


RIJEKA: Labrović, Krešić (od 46′ Smolčić), M. Pavlović, Vukčević, Ampem, Hodža, Selahi, D. Pavlović, Grgić, Frigan, Vučkić.


ISTRA 1961: Majkić, Hujber, Galilea, Perković, Marešić, Petrušenko, Mlinar, Caseres, Kadušić, Erceg, Boultam.


 




Standings provided by Sofascore