Istra 1961 vs. Rijeka

Rijeka gostuje kod momčadi koju vodi bivši kapetan bijelih: “Riječani se u Puli osjećaju kao doma…”

Roberto Car

Trener Istre 1961 Fausto Budicin/Foto PIXSELL

Trener Istre 1961 Fausto Budicin/Foto PIXSELL

Fausto Budicin neće moći računati na sedmoricu igrača, Matej Vuk ne smije igrati protiv matičnog kluba



PULA Nikad u težoj situaciji trener pulskog prvoligaša nije bio uoči susjedskog derbija. Baš se sve poklopilo, danas na Drosini neće biti gledatelja, Rijeka stiže »nabrijana« nakon šokantnog poraza od Varaždina, a trener Istre 1961 Fausto Budicin ima podulji popis igrača na koje iz raznih razloga ne može računati.


– U goste nam dolazi Rijeka, a znamo njenu kvalitetu, ovdje se osjećaju kao doma. U prošloj su utakmici kiksali protiv našeg direktnog konkurenta Varaždina i sigurno ne žele dozvoliti luksuz da kiksaju dvaput zaredom – kaže Budicin.


Korona, ozljede, kartoni, posuđeni igrač koji ne smije igrati protiv matičnog kluba… Zbog tih razloga neće moći računati na čak sedmoricu igrača, a još su četvorica upitni. Cijela momčad.




– U dobrom smo psihološkom trenutku nakon dvaju pozitivnih rezultata, boda s Goricom i pobjede nad Slavenom, ali nažalost imamo i velikih problema sa sastavljanjem momčadi. A ti su problemi sve veći iz utakmice u utakmicu. Stoga ću danas više sličiti na NBA trenera jer imam dosta igrača koji imaju tek određenu minutažu u nogama. Moram uzeti u obzir da su se neki tek priključili treninzima pa ne mogu igrati cijeli susret. Očekujem da vidim reakciju ovih načetih, odnosno umornih igrača na zadnjem treningu i onda ću donijeti odluku koji će igrači danas istrčati – dodaje Budicin.


Nakon ovakvog popisa imao bi Budicin puno pravo da kuka. No, ne pada mu na pamet. Isticanje bijele zastave nije opcija…


– Oni koji istrče neće sigurno tražiti alibi. Igrači koji su dosad bili u drugom planu sad imaju priliku da se pokažu i izbore za bolji status. Nećemo kukati, istrčat ćemo s 11 igrača i idemo po pozitivan rezultat, bez obzira na snagu suparnika – zaključuje Budicin.