Dragan Tadić

Riječki trener na klupi Dragovoljaca: “Imamo problema s izostancima, ali nećemo se predati na Rujevici”

Davor Petrović

Domagoj Pavičić i Bernard Karrica/Foto PIXSELL

Domagoj Pavičić i Bernard Karrica/Foto PIXSELL

Malo sam emotivan jer znam da nakon Rujevice svatko od nas ide svojim putem - kaže Tadić



ZAGREB Iako je Hrvatski dragovoljac još prije tri kola matematički ispao iz HT Prve lige po četvrti put u svojoj povijesti, Dragan Tadić ne shvaća olako današnje gostovanje na Rujevici.


– Rijeka je sigurno četvrta, ali treba joj dobar rezultat za stvaranje pozitivne atmosfere uoči finala Kupa, a mi se želimo pokazati u dobrom svjetlu. Iako imamo dosta problema s izostancima igrača, sigurno se nećemo unaprijed predati – kaže Tadić.


Za dvoboj s Rijekom sigurno ne konkuriraju kapetan Majstorović, Perić i Bristrić, dok nekoliko igrača ima problema sa sitnim ozljedama. Unatoč svemu, Hrvatski dragovoljac se želi na dostojanstven način oprostiti od elitnog društva.




Pri tome ne treba zaboraviti da je sigetski prvoligaš izgledao jako dobro u proljetnom dijelu prvenstva, nakon što su iz Rijeke stigli Tadić i devet igrača koji nisu bili u prvom planu kod Gorana Tomića. Zapravo, najviše će reći podatak da je Hrvatski dragovoljac u tih šesnaest kola šesti po broju osvojenih bodova.


– Ovog proljeća smo stvarno igrali dobro, posebno protiv klubova Velike četvorke. Rijeku smo pobijedili u Kranjčevićevoj i svima smo pokazali da ulične priče o nekakvom puštanju nemaju temelja. Odigrali smo i nekoliko boljih utakmica od te, ali tada nam se baš sve poklopilo. Bili smo dobri i na gostovanjima kod Osijeka i Hajduka, a protiv Dinama na Maksimiru smo mogli voditi 2:0 u prvih dvadeset minuta – prisjeća se Tadić.


Ispadanje Hrvatskog dragovoljca iz lige vrlo vjerojatno označava kraj suradnje s Rijekom. Samim time, današnja utakmica ima posebnu komponentu.


– Malo sam emotivan jer znam da nakon Rujevice svatko od nas ide svojim putem. Kada pogledam prema natrag, moram biti super zadovoljan svime što smo napravili. Znam kako je to izgledalo kada smo se skupili i imam osjećaj kao da smo izborili Europu, iako smo ispali iz lige. Na početku sam rekao dečkima da ne gledaju ljestvicu, nego da igraju kao da krećemo od nule. Sa svima smo se pokušavali nadigravati, niti u jednom trenutku nismo htjeli igrati bunker, a na svakoj utakmici smo imali barem četiri juniora u sastavu. Ponosan sam na svoje dečke jer smatram da su pokazali kvalitetu koja će im donijeti lijepu nogometnu budućnost – zaključuje Tadić.